Lonely Planet, selve eksperten på global reising, har valgt Singapore som land nummer èn i verden for neste års Lonely Planet’s Best in Travel 2015.

(montasje: STB)

Singaporemontasje

– Som en av verdens mest multikulturelle byer er det alltid en feiring på gang i Singapore,” sier Lonely Planet.

– Men Asias minste land har en helt spesiell grunn til å ta på seg partyhatten i 2015, for landet feirer da sitt gulljubileum.”

Dragonfly Lake i Gardens by the Bay (GBTB)

Dragonfly Lake i Gardens by the Bay (GBTB)

En rund fødselsdag nærmer seg

Boken nøler ikke med å skryte av Singapore som et attraktivt reisemål, og Marina Bay beskrives som en fornøyelsespark for hele familien.

– Med flere nye, flotte hoteller og en rekke utbyggingsprosjekter har ‘Singapore-opplevelsen’ nådd helt nye høyder,” sier den.

The Sports Hub i Singapore (foto STB)

The Sports Hub i Singapore (foto STB)

– I forbindelse med jubileet har Singapore en rekke nye attraksjoner på gang i 2015, inkludert National Art Gallery og Singapore Sports Hub. I tillegg har Singapore pleiet en oppblomstrende lokal motescene, kaffeinteressen har virkelig tatt av, og ‘brunch’ har blitt en stor greie. Disse tingene utgjør et spektakulært bakteppe for en femtiårsdag,” sier Lonely Planet.

Travelmarkets reiseguide til Singapore finner du HER

Les mer om Singapore HER

Elvecruise i Singapore (STB)

Elvecruise i Singapore (STB)

En ydmyk feiring i Singapore

Lynette Pang, assisterende administrerende direktør i Singapore Tourism Board (STB), er glad for utmerkelsen. Hun sier:

– Dette fantastiske resultatet gjør oss ydmyke, og vi er beæret over anerkjennelsen av Singapores innsats, ikke bare innenfor turisme, men også når det gjelder bevaring av kulturminner, grøntområder, mat, kunst og mye annet. Denne utmerkelsen er et bevis på hvor mange ulike opplevelser av høy kvalitet Singapore har å by på, og den vil motivere oss til fortsatt å levere nyskapende turismekonsepter som kan forbedre Singapore-opplevelsen ytterligere.”

Chinatown Food Street i Singapore (STB)

Chinatown Food Street i Singapore (STB)

– Nå som vi feirer fem fruktbare og spennende tiår med turismeutvikling, vil vi gjerne takke alle som er involvert i turistindustrien, og i tillegg alle innbyggerne i Singapore, som alltid har støttet arbeidet til STB,” sier Lynette Pang.

– Sammen har de bidratt stort til å gjøre denne byen til et hjem i verdensklasse og et reisemål vi alle kan være stolte av i dag. 2015 er ikke bare en tid for feiring i Singapore, men også ettertanke, da vi ser tilbake på reisen vår med det formål å gjøre det enda bedre i fremtiden.”

Solnedgang (Marina Bay Sands)

Solnedgang (Marina Bay Sands)

Lonely Planets topp 10-liste over land i 2015 er:

1. Singapore

2. Namibia

3. Litauen

4. Nicaragua

5. Irland

6. Republikken Kongo

7. Serbia

8. Filippinene

9. Saint Lucia

10. Marokko

Sentosa er en øy i Singapore (STB)

Sentosa er en øy i Singapore (STB)

Anbefalingene til Best in Travel er hentet fra hundrevis av forslag sendt inn av Lonely Planets ansatte, skribenter og utvidede familie av reisende, bloggere og Twitter-brukere. Forslagene deres ble så gjennomgått av et panel av fast ansatte reiseeksperter basert på aktualitet, spenning, verdi samt den spesielle X-faktoren. Lonely Planets fokus er på fordelene med hvert reisemål og de unike opplevelsene de kan tilby reisende.

Lonely Planet er verdens ledende reisemediebedrift, og Best in Travel 2015 er den tiende i rekken av den årlige, innflytelsesrike samlingen av de fremste trendene, reisemålene, reisene og opplevelsene for året som kommer.

Kommentarer