LOT Polish Airlines starter direkteflyvninger mellom  Oslo lufthavn og Frédéric Chopin lufthavn Warszawa-OkÄ™cie. Oppstart blir i mars 2018 og ruten vil bli trafikkert med 13 ukentlige rundturer. Strekningen vil betjenes av E195-fly med tre passasjerklasser, og målgruppen er forretningsreisende som ønsker å fly mellom de to hovedstedene.

LOT Polish Airlines Embraer E 195 (bildekilde: avinor/lot)

LOT blir det tiende Star Alliance-flyselskapet ved Oslo lufthavn når det ankommer 25. mars 2018, noe som vil styrke flyplassens posisjon i Star Alliance-systemet. Norske reisende vil få tilgang til LOTs store rutenettverk i Sentral- og Øst-Europa, Balkan og Det fjerne østen, og den nye ruten gjør dessuten mange andre globale destinasjoner tilgjengelige via Star Alliance-nettverket. Polske passasjerer vil også få tilgang til flere flyforbindelser gjennom SAS Star Alliance-huben i Oslo.

Jasper Spruit (avinor.no)

– Vi har hatt et vellykket lavprisprodukt på denne ruten en stund. Når vi nå ønsker LOT Polish Airlines velkommen til Oslo, og med det introduserer et knutepunktselskap av denne størrelsen i sektoren, åpnes de to byene for et nytt marked, forklarer Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling ved Oslo lufthavn og fortsetter:

– Vi er veldig stolte av vår portefølje av Star Alliance-flyselskaper som forbinder Oslo med de store knutepunktene i verden, og vår nyeste partner vil bidra til økt vekst, sier Spruit.

LOTs annonserte rute kommer i tillegg til Norwegians seks ukentlige flyvninger til Warszawa, hvilket betyr at Polen kan bli Oslos tolvte største nasjonale marked neste sommer.

Det øst-europeiske landet utgjør et dynamisk og raskt voksende marked for Avinor, som for øyeblikket betjener 19 ruter mellom sine flyplasser og Polen. Fem fra Bergen, fire fra Oslo og Stavanger, to fra Trondheim og én hver fra Ålesund, Molde, Haugesund og Kristiansand.

Når Tromsø åpner sin første forbindelse til Polen med Gdansk 16. desember i år, betyr det at antallet ruter blir 21 i løpet av 2018. 

Les også: Wizz Air med ny direkterute Tromsø — Gdansk

Les flere saker om Avinor Oslo lufthavn HER 

Kommentarer