22. november åpner det populære julemarkedet i Lübecks gamleby sine dører til glede for både lokale og turister. Nordmenn inviteres til å ta turen til Nordens juleby for ekte julestemning.

Julemarked - Weihnachtsmarkt - Rådhustorget - Lübeck - Tyskland
Den 22. november åpnes det tradisjonsrike julemarkedet Lübecker Weihnachtsmarkt foran rådhuset i den tyske Østersjøbyen. (Foto: Olaf Malzahn/©LTM)

Grunnet pandemien ble de fleste tyske julemarkedene avlyst i 2020. I år har det vært usikkert hvilke av de populære julemarkedene som ville finne sted som normalt da det avhenger av aktuell smittesituasjon og påfølgende restriksjoner i delstatene. FrankfurtMünchen og Nürnberg er blant byene som har annonsert at julemarkedene vil arrangeres i år og nå kommer også Lübeck med den gledelige nyheten.

– Vi gleder oss veldig over å kunne ønske besøkende velkomne ved julemarkedet i år. De aktuelle koronarestriksjonene gjør det mulig for Lübeck å arrangere julemarkedet uten begrensninger i antall stander, men vårt smittevernkonsept vil naturligvis ta hensyn til den aktuelle situasjonen når markedet åpner, forteller Barbara Schwartz, markeds- og innholdssjef ved Lübeck und Travemünde Marketing GmbH.

Ekte julestemning

Julemarkedet i Lübeck finner sted i gamlebyen, som er lokalisert på en øy midt i byen. I år vil også barnefamilier ha muligheten til å oppleve ekte adventstemning i juleeventyrlandet i Hansamuseet.

Joelle Janz - Turistsjef - DZT - Tysklands turistkontor - Norge
Joelle Janz (foto: ©otoerres)

Les mer om julemarkedet i Lübeck/ Lübecker Weihnachtsmarkt HER og HER

– Dette er en gledelig nyhet! Julemarkedene i Tyskland er svært populære blant norske turister og vi håper at mange nordmenn ønsker å ta turen til for eksempel Lübeck i år. Det er ikke uten grunn at den kalles Nordens juleby – her vil dekorasjonene, stemningen og duften av bakte epler, Glühwein, ristede mandler og grillede pølser garantert gi julestemning, sier Joelle Janz, turistsjef for Tysklands Nasjonale Turistkontor (DZT) i Norge.

Les også: Førjulstid i Tyskland — en fest for sansene (november 2019)

Les flere relaterte nyheter og artikler HER og HER

Finn ditt favorittjulemarked i Tyskland HER

Les flere saker om Ferielandet Tyskland HER og HER, samt om Reiselandet Tyskland HER og HER

Kommentarer