Lufthansa og pilotfagforeningen VC-Vereinigung Cockpit er blitt enige om en ny tariffavtale, som vil i en lønnsøkning på 8.7 prosent over fire år. Avtaleforslaget, som ble utarbeidet av en megler, skal nå ut til ur-avstemning.

Etter flere år med forhandlinger til og fra, et femtentalls streiker og flere tusen innstilte flyavganger med milliardtap til følge: Lufthansa er blitt enige med Vereinigung Cockpit om en ny avtale.

Det nye avtaleforslaget ble utarbeidet av den eksterne megleren Dr. Günter Pleuger.

Les også: Lufthansa adopts mediation recommendation and approves compensation measures

De VC-organiserte pilotene vil ifølge avtaleforslaget få en lønnsøkning på 8,7 prosent fordelt over fire år fra januar 2016, samt bonuser på opptil 6000 euro. Avtalen vil koste Lufthansa 85 millioner euro årlig. Streikebølgen som startet våren 2014 har så langt kostet selskapet milliarder, skriver danske standby.dk.

Overenskomsten omfatter piloter i selve Lufthansa, Lufthansa Cago og datterselskapet Germanwings.

VC-Vereinigung Cockpit, som organiserer rundt 5400 av de over 9000 pilotene hos den tyske flygiganten, sier at avtalen er akspetabel, men understreker at forslaget skal ut til ur-avstemning blant medlemmene. Denne vil bli avholdt iløpet av mars måned 2017.

Les pressemelding fra VC-Vereinigung Cockpit HER

Les tidligere saker om pilotstreikene i Lufthansa HER - Tidligere nyheter om flystreiker finner du HER – Les flere nyheter om Lufthansa HER

Kommentarer