Lufthansapilotene utvider den pågående pilotstreiken til også å omfatte fredag 20. mars. Det melder fagforeningen VC- Vereinigung Cockpit på sine nettsider.

(Screenshot: Pressemelding fra Vereinigung Cockpit)

(Screenshot: Pressemelding fra Vereinigung Cockpit)

Jörg Handwerg er pressetalsmann for Vereinigung Cockpit ((c) Uwe Noelke MENSCHENfotografie und ARCHITEKTURfotografie, D-61476 Kronberg)

Jörg Handwerg er pressetalsmann for Vereinigung Cockpit (Foto:(c) Uwe Noelke )

Streiken – som offisielt starter klokken 00.00 natt til fredag 20. mars og varer frem til klokken 23.59 samme dag, vil omfatte kort og mellomdistansepiloter i hele Tyskland. Deres kollegaer i datterselskapene Germanwings og Eurowings er ikke tatt ut i streik og vil jobbe som normalt, heter det.

Pilotstreikene begynte denne gang onsdag 18. med kort og mellomdistanserutene ut fra tyske flyplasser. Streiken førte til at 20 flyvninger til og fra Norge ble innstilt – og omtrent samme antall i Danmark og Sverige. Rundt 80.000 passasjerer ble berørt av konflikten

Idag – torsdag 19. mars, streiker langrute og flyfraktpilotene i Lufthansa og i morgen (fredag den 20.) er det ny streikerunde blant kort og mellomdistansepilotene i selskapet.

Les pressemelding på VC-Vereinigung Cockpits nettsider HER

  • Les passasjerinformasjon fra Lufthansa HER
  • Se om “Flyet er i rute” på boarding.no HER

Tidligere saker:

Kommentarer