Lufthansastreiken utvides torsdag til å omfatte også pilotene på langdistanserutene, samt Lufthansa Cargo. Pilotene i datterselskapene  Germanwings og Eurowings omfattes ikke av konflikten – denne gang.

Torsdag blir det streik blant langrute og flyfraktpilotene i Lufthansa (foto:  Jürgen Mai )

Torsdag blir det streik blant langrute og flyfraktpilotene i Lufthansa (foto: Jürgen Mai )

Pilotene på Lufthansas  langdistanse og Cargo-fly vil legge ned arbeidet ved midnatt i dag onsdag 18. mars. Streiken varer i 24 timer frem til klokken 23.59 torsdag 19. mars. Hvilke avganger som rammes blir klart senere onsdag.

I dag- onsdag 18. mars, streiker pilotene på Lufthansas kort og mellomdistanseruter. Det har blant annet ført til 20 innstilte flyavganger mellom Norge og Tyskland, samt  innstilte flyvninger i både Danmark og Sverige. Det synes være uklart om denne streiken (som etter planen skal avsluttes klokken 23.59 onsdag kveld) fortsetter torsdag.

Dette  blir den 13. i rekken av pilotstreiker i Lufthansa  det siste året. Bare i 2014 kostet disse selskapet den nette sum av 2.1 milliarder kroner.

Årsaken til streikebølgen er Lufthansa-ledelsens krav om å heve pensjonsalderen for pilotene. Den er i dag på 55 år, mens den ordinære tyske pensjonsalderen er på 65, som også er den internasjonale aldersgrensen for piloter.

Lufthansapilotene har i dag en ordning hvor arbeidsgiveren betaler 60 prosent av lønnen fra de går av som 55-åringer og frem til de får ordinær pensjon ved fylte 65.

Les pressemelding fra fagforeningen Vereinigung Cockpit HER

Se passasjerinformasjon fra Lufthansa HER

Les også:

 

Kommentarer