Tekniske problemer førte til at luftrommet over Vestlandet ble stengt tirsdag formiddag. Den tekniske feilen er nå rettet, og trafikken vil normaliseres utover dagen. – Vi har nå funnet og rettet feilen som gjorde at vi måtte stenge luftrommet over Vestlandet tidligere i dag. Årsaken var et nettverksproblem, sier Jan-Gunnar Pedersen, direktør for underveistjenester i Avinor Flysikring.

Avinor åpnet først for begrenset trafikk ved hjelp av backupsystemer, og når feilen nå er rettet vil trafikken gradvis normalisere seg utover dagen.

Flysikkerheten har vært ivaretatt hele veien.

– Nettopp ved å stenge luftrommet, ivaretar vi flysikkerheten, forklarer Pedersen.

– Nå vil vi med alle våre beste ressurser gjennomgå systemene og gjøre det vi kan for å unngå at liknende situasjoner oppstår igjen, avslutter Pedersen.

Les også: Radartrøbbel for flytrafikken i Vest-Norge

Møt opp som normalt

Selv om trafikken gradvis vil normalisere seg utover dagen, vil enkelte forsinkelser oppstå som følge av problemene tidligere på dagen.

– Vi ber alle reisende møte som normalt på sine avreiseflyplasser, og ellers forholde seg til informasjon fra sitt flyselskap om sin flyreise, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen i Avinor.

Kommentarer