Prisvinneren Lyngenfjord var eneste eneste norske nykommer på den prestisjetunge listen Sustainable Destinations Top 100, som ble presentert i Nederland fredag 28. september.

På ski i Lyngsalpan (Foto: Georg Sichelschmidt)

Sustainable Destinations Top 100 er en liste som er ment å feire innsatsen og arbeidet turistdestinasjoner verden over gjør for å ta initiativ og ansvar for et bærekraftig reiseliv. Årets liste er et resultat av åpne nominasjoner i både sosiale og tradisjonelle medier.

Omfattende prosess

Som nominert har Visit Lyngenfjord måtte levert svært omfattende informasjon om destinasjonen og bevise at man har oppfylt de 30 hovedkriteriene, som går ut på å gjøre seg selv og medlemsbedriftene mer bærekraftige til fordel for besøkende, lokalsamfunnet og verden.

Georg Sichelschmidt (Copyright Natalia Fabuel)

– Vi er utrolig stolte over at Lyngenfjord nå er blant de 100 mest bærekraftige destinasjonene i verden. For oss betyr det mye! Vi vet at besøkende i dag bryr seg om at reiselivsaktører opererer bærekraftig og tar ansvar for miljøet, og dette er nok et bevis på at det lokale reiselivet i regionen vår gjør nettopp det, sier Georg Sichelschmidt, reiselivssjef i Visit Lyngenfjord.

I tillegg har Lyngenfjord blitt evaluert av teamet bak Top 100 og av internasjonale eksperter på bærekraftig reiseliv.

En inspirasjon

Lyngenfjord er nå i celebert selskap med Geilo, Lærdal og Svalbard, som er de eneste andre norske destinasjonene blant Sustainable Destinations Top 100. Prisen i dag betyr ikke at man anser målet som nådd, snarere tvert imot.

– Nyheten i dag inspirerer oss ekstra til fortsette arbeidet med bærekraft og miljøvennlige løsninger for reiselivet ved Lyngenfjorden sammen med medlemsbedriftene, kommunene og samarbeidspartnere, avslutter Sichelschmidt.

Fra tidligere kan Lyngenfjord skilte med Merket for bærekraftig reisemål, Miljøfyrtårnsertifisering og flere Green Key-sertifiserte medlemsbedrifter.

Les flere saker om Visit Lyngenfjord HER

Nettsiden til Sustainable Destinations Top 100 finner du HER og til Visit Lyngenfjord HER

Utsikt over Lyngen (© Anna Riebelova – visit-lyngenfjord.com)

Kommentarer