Macao Government Tourism Office vil nå arbeide målrettet mot å lokke flere nordiske besøkende til destinasjonen 60 km vest for Hongkong. Dette skjer på bakgrunn av et omfattende nordisk forskningsprosjekt gjennomført av PR- og representasjonsbyrået Related, som etter en strategipresentasjon i Macao nå også får ansvar for turistrådets PR-, bransje- og markedsføringsaktiviteter på det nordiske markedet.

Macao tilhørte Portugal i 442 år og var den eldste europeiske kolonien i Øst-Asia. Portugiserne trakk seg ut i 1999. (Bildekilder: MGTO/Related.dk)

Turistrådet for Macao, Macao Government Tourism Office, vil med en målrettet strategisk innsats nå arbeide for å tiltrekke nordiske turister til destinasjonen 60 km vest for Hongkong. I den forbindelse har turistrådet valgt PR- og representasjonsbyrået Related til ansvarlig for turistrådets PR-, bransje- og markedsføringsaktiviteter på det nordiske markedet.

Macao har siden kineserne overtok i 1999 utviklet industrier som tekstiler, elektronikk og leketøy, samt en betydelig turistindustri. (Bildekilder: MGTO/Related.dk)

Basert på et solid fundament

Beslutningen om å satse på det nordiske markedet skjer på bakgrunn av et omfattende forskningsprosjekt som Related gjennomførte for turistrådet i august og september – og som blant annet omfattet en lang rekke intervjuer samt en større nordisk spørreundersøkelse med 4000 deltagere. Deretter var Relateds direktør, Henrik Koch, i begynnelsen av oktober i Macao for at presentere resultatene fra undersøkelsen og en «go-to-market»-strategi på det nordiske markedet.

Macao er vel 28 kvadratkilometer stort og har nesten 600.000 innbyggere (Bildekilder: MGTO/Related.dk)

Interessant for nordiske reisende

Samarbeidet med Related omfatter både PR-, påvirker-, bransje- og markedsføringsaktiviteter – deriblant presseturer, påvirkerkampanjer, pressemeldinger samt møter og samarbeid med turoperatører og reisebyråer i markedet.

– Macao har svært mye av det nordiske turister ser etter for tiden: spennende kultur, en fascinerende historie, mange ulike opplevelser og fantastiske spisesteder med blant annet 19 Michelin-restauranter og 12 Michelin-anbefalte gatekjøkken. I tillegg vet vi på bakgrunn av vår årlige undersøkelse av nordiske turisters reisevaner at flere og flere reiser utenfor Europa – også på storbyferier. Og med en ny direkte SAS-rute fra København til Hongkong ser vi et stort potensial for Macao på det nordiske markedet – enten i forbindelse med en storbyferie til Hongkong eller som mellomlanding på en lengre reise til for eksempel Australia, New Zealand eller andre steder i Asia, forklarer Henrik Koch, direktør i Related.

Macao tilbyr idag et stort utvalg av hoteller, feriefasiliteter, stadiumer, restauranter og kasinoer – de fleste bygget etter tusenårskiftet. (Bildekilder: MGTO/Related.dk)

En unik miks av europeisk og asiatisk

Macao er relativt ukjent blant nordiske reisende, men destinasjonen tilbyr i tillegg til et stort utvalg av kulturelle og historiske opplevelser også en unik blanding av europeisk og asiatisk kultur (og arkitektur), hvor innflytelsen fra både Kina og Portugal er tydelig – samt atskillige templer. Dessuten er Macaos historiske sentrum på UNESCOs verdensarvliste.

Macao`s fulle og formelle navn på portugisisk er Santa Nome de Deus de Macau (Bildekilder: MGTO/Related.dk)

For de matglade har Macao et stort utvalg restauranter og gatekjøkken i alle prisklasser, og 9.-25. november feirer byen sine mange matopplevelser under Macao Food Festival. Byen har også en lang rekke show og forestillinger å velge mellom, og shoppemulighetene er mange.

Les mer om Macao Food Festival HER

Macao har to offisielle språk: Portugisisk og kinesisk (Bildekilder: MGTO/Related.dk)

Fra Oslo til Hongkong via København

Siden 28. oktober har det vært direktefly fra København til Hongkong med SAS fem ganger om uken. Turen tar 10 timer og 20 minutter. Fra Hongkong kan du reise med ferge til Macao – en tur som tar en times tid – eller kjøre via verdens lengste havbro, som er 55 km lang og forbinder Hongkong og Macao. Broen ble innviet 23. oktober.

Du kan lese mer om Macao HER 

Valutaen i Macao heter Macaoisk pataca (MOP)(Bildekilder: MGTO/Related.dk)

Kommentarer