Rhinen flyter gjennom Tysklands landskap og byer på sin vei fra kilden i Graubünden i Sveits til Nederland og ut i Nordsjøen. Særlig fra et skip kan man oppleve Rhinens og regionens skjønnhet. Velkommen om bord!

Romantikk ved Rhinen

Den mest imponerende strekningen er mellom Mainz og Düsseldorf. Her ligger Rhinromantikkens sentrum: ferieruten «Rhinsk Eventyrvei», skjulte borger, majestetiske skiferklipper og romantiske byer. Alt dette var ofte til inspirasjon for diktere, som har skrevet mye om den romantiske Rhinen.

Det er nok selveste Loreley som er strekningens høydepunkt. Ifølge sagnene har hun gått til hodet på mang en sjømann. Besøk også byen St. Goar med borgen Rheinfels, som er den største borgruinen i UNESCOs verdensarv i Oberes Mittelrheintal.

Moderne metropoler ved Rhinen

Det er ikke bare gjennom landlige områder elven flyter. Rhinen forbinder også viktige metropoler som Köln og Düsseldorf, hovedstaden i delstaten Nordrhein-Westfalen. Nyt byen fra et nytt perspektiv fra elven, med bl. a. Medienhafen, slottstårn og mye mer.

På nye veier

Vil du oppleve regionen fra den landlige siden, så anbefales en vandretur lands Rheinburgenweg. Fra Rolandstårnet i Remangen til Musétårnet i Bingen vil du ha fantastisk utsikt med praktfulle borger som kulisse.

Rhin-sykkelveien er for alle som vil nyte både kultur, kunst og gastronomi. Ta turen til Drosselgasse i Rüdesheim, hvor du kan prøve internasjonalt kjente viner.

Les mer om den mest romantiske delen av Rhinen HER

Les mer om Rüdesheim HER

Travelmarkets reiseguide til Tyskland finner du HER (ekstern lenke) 

Les flere nyheter om Ferielandet Tyskland HER og HER, samt om Reiselandet Tyskland HER og HER

Kommentarer