Mange nordmenn har spart til drømmeturen i løpet av pandemien og ønsker seg nå litt ekstra luksus på ferien. Det viser flere undersøkelser. Middelhavsfavoritten Mallorca er et reisemål som passer de fleste lommebøker, men som også lokker med luksus og forfengelighet for de som vil unne seg det lille ekstra, for eksempel ved å sjekke inn på et luksushotell, handle designermerker, henge på de eksklusive marinaene eller spille golf på en av øyas attraktive golfbaner.

Stuperske - Jumeirah Port Soller - Mallorca
Stup i bassenget ved Jumeirah Port Soller på nordkysten av Mallorca (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Mallorcas varme klima med sol, strand, turkisblått hav og variert vakker natur kan kombineres med mer kosmopolitiske opplevelser i hovedstaden Palma, noe som gjør øya til et paradis for soltørste livsnytere hele året. Mallorca har et stort utvalg aktiviteter og opplevelser for den sofistikerte reisende som er ute etter det lille ekstra. Her foreslår vi noen av dem. 

Les også: Ny luksustrend: Autentisk ferie på Mallorca

Eksklusive marinaer og strandklubber

Mallorca har mer enn 40 internasjonalt anerkjente båthavner og marinaer spredt langs kysten: Puerto Portals, Puerto Adriano, Andratx, Pollença og Alcúdia er noen av dem. Mange av øyas kjendiser kommer hit og nyter livet på luksusyachten sin i havnen, eller besøker luksusrestaurantene og de eksklusive designbutikkene som ofte ligger ved siden av marinaen.

Seilbåt - Mallorca - Middelhavet - Spania
Det finnes over 500 utleie og charterbåter på Mallorca (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

For de som ønsker å leie en båt eller bestille plass på en chartret båt, er det mulig å seile fra havn til havn og bli kjent med Mallorcas vakre kyst fra havet. Mallorca tilbyr et bredt og variert utvalg av charterturer med båt, og over 500 båter er basert på Balearene.

For luksusreisende som foretrekker å nyte havutsikten fra land, finnes det flere eksklusive strandklubber  på Mallorca. Det er over 200 strender og viker langs kysten av Mallorca, og vannet er varmt til langt ut i oktober. Dette har skapt optimale forhold for strandklubber ved sjøen.

Kjøretøy - Mercedes - Hotel - Mallorca
Luksusbil og luksushotell på Mallorca (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

En strandklubb – eller chiringito som de også kalles – kan være alt fra en liten bar på stranden til en trendy urban restaurant med et bredt utvalg av fasiliteter som basseng, massasje osv. Noen tilbyr eksklusive chill-out-lounger med myke sofaer, solsenger og hengekøyer der du kan nyte en drink og lytte til musikk. Mange strandklubber arrangerer også konserter og glamorøse fester om kveldene.

Eksklusive designbutikker i Palma

For de som er interessert i shopping og design, er Mallorcas hovedstad Palma et utmerket valg. De største internasjonale kleskjedene og dyreste designbutikkene ligger i handlegaten Passeig del Born. Og på den brede gangveien midt i Passeig del Born ligger nydelige uteserveringer på rekke og rad. I de små smugene bak katedralen finner du et stort utvalg av mindre butikker med smykker, sko, tilbehør og innredning. Du bør heller ikke gå glipp av butikkene på Jaime Tercero og Calle Unión

Spa - Butikk - Kvinner - Mallorca
Shopping av spa og skjønnhetsprodukter på Mallorca (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Et paradis for golfere

Mallorca har over 20 golfbaner og et behagelig klima som tiltrekker seg spillere 365 dager i året. Den gjennomsnittlige årstemperaturen på Mallorca er 19 grader, og øya har over 300 soldager per år. Mallorcas vakre og varierte natur gjenspeiles også i golfbanene. Her spiller du golf mellom furuer og olivenlunder, og på flere baner har du til og med fantastisk utsikt over havet.

Golfbanene byr på stor variasjon i design og kreativitet, og de fleste er skapt av anerkjente internasjonale arkitekter. Flere tilbyr også gode treningsfasiliteter og hoteller ved siden av banen.

Alcanada - Golfbane - Mallorca - Spania
Golfspillere på Alcanada Golf Course, som ligger ved Port d’Alcudia (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Les også: Mallorca: Femstjerners boutiquehotell frister med nye bassengsuiter

Luksushotell

Av alle hotellene på øygruppen Balearene er 60 % på Mallorca. I tillegg er tre av verdens beste luksushoteller på Mallorca. I det anerkjente magasinet Condé Nast Johansens 2021-guide over verdens luksushoteller er tre å finne i Palma: LLorenç Parc de la Mar, et himmelsk sted med utsikt over Palmabukten; Hotel es Princep, med fantastisk utsikt over gamlebyen, bymurene og det krystallklare vannet i Palmabukten, og Palacio Can Marques, med 360 graders utsikt over Palma by, Palmabukten, havnen og Tramuntanafjellene. Om kort tid åpner det flere hoteller i premiumkategorien, både i Palma og på mer bortgjemte steder på øya. 

Les mer om LLorenç Parc de la Mar, Hotel es Princep og HER, HER og HER

Par - Luksusyacht - Mallorca
På Mallorca finnes det utleie og charterbåter i alle klasser – fra den minste jolle til store yachter i mangemillionersklassen (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Michelin-restauranter

Mallorca er også kjent for sin utsøkte gastronomi med utmerkede lokale råvarer og tradisjonelle oppskrifter som grunnpilarer. Her finner du et av de mest varierte restauranttilbudene i hele Middelhavet. Det mallorcanske kjøkken byr på alt fra trendy avantgarde-retter til mer klassisk og tradisjonell mat på landsbygda.

Det er for tiden ni Michelin-restauranter på Mallorca, hvorav to er nykommere i 2021-utgaven: DINS i Palma og Bens d’Avall i Deiá. Hold også utkikk etter restauranter som er oppført i det spanske svaret på Michelin-guiden: Sol Repsol. Om du ønsker å prøvesmake mat fra øverste hylle, er dette spanske restaurantbransjens svar på Oscar-statuetten.  

Les mer om DINS, Bens d’Avall og Soles Guía Repsol HER, HER og HER

Les mer om Mallorca HERFlere artikler om Mallorca finner du HER

Kommentarer