Planlegger du å fylle D-vitamin-tanken i varmere himmelstrøk i løpet av høsten, er Mallorca, som i de seneste år spesielt har vunnet innpass i matglade feriehjerter, et godt valg. Med mulighet for både vandring og sykling i naturen, sjarmerende havne- og fjellbyer samt en både eksperimenterende og tradisjonsrik matkultur får flere og flere øynene opp for «det ekte Mallorca», forteller hotelldirektør Björn Spaude på boutiquehotellet som huser øyas eneste restaurant med to stjerner i Michelin-guiden.

Castell Son Claret ligger nær byen Calvia ved foten av Tramuntana-fjellene rundt 25 kilometer fra Palma de Mallorca (Bildekilder: Castell Son Claret/Related.dk)

Selv om den norske sommeren allerede synger på siste verset, er det gode muligheter for å fylle på med solenergi og D-vitaminer i løpet av høsten – bare noe få timers flytur fra Norge. Flere søreuropeiske destinasjoner har nemlig det som tilsvarer en god norsk sommer hele høsten.

Blant de populære reisemålene for høstens helgeturer finner du blant annet spanske Mallorca, som i de seneste år har beveget seg vekk fra sitt tidligere image som charterdestinasjon og nå i høy grad er kjent som en kulinarisk Middelhavsperle.

Restaurant Olivera (Bildekilder: Castell Son Claret/Related.dk)

– Det er mitt inntrykk at flere og flere får øynene opp for «det ekte Mallorca», som skjuler blant annet rå natur, sjarmerende fjellbyer og kreative kokker med kjærlighet for øyas råvarer. Samtidig reiser mange hit for å ha en aktiv ferie og utforske øya til fots eller på sykkel – spesielt om høsten, da temperaturen blir mer behagelig, forklarer hotelldirektør Björn Spaude.

Det femstjernede boutiquehotellet Castell Son Claret holder til i et gammelt, totalrenovert slott midt i den frodige naturen ved foten av Tramuntana-fjellene – bare 25 km fra Palma sentrum.

Castell Son Claret har 38 rom (Bildekilder: Castell Son Claret/Related.dk)

Populært valg til en aktiv ferie

Hotellets plassering gjør det til et populært valg blant de som ønsker å kombinere en aktiv ferie med gastronomiske opplevelser og pleie. Castell Son Claret huser Restaurant Zaranda som er Mallorcas eneste med to stjerner i Michelin-guiden.

Hotellet har dessuten sin egen yogalærer, som arrangerer timer både i hotellets hage og i fjellene – og personalet hjelper også gjerne med å arrangere sykkelturer, golf og andre aktiviteter.

Har du bruk for komplett avslapping, kan du unna deg litt pleie i spaavdelingen Bellesa de Claret, hvor behandlingene utføres med produkter som er basert på ingredienser fra hotellets egen hage.

Castell Son Claret tilbyr yogatimer med hotellets egen yogalærer (Bildekilder: Castell Son Claret/Related.dk)

– Felles for gjestene våre er at de vil mer enn å bare ligge ved bassenget hele ferien. I stedet ønsker de å utforske øyas natur, kultur og gastronomi – både her på stedet og på dagsutflukter til de nærliggende havne- og fjellbyene, sier Björn Spaude.

Les også: UNESCO-natur og luksus på Mallorca

Ved bassengkanten (Bildekilder: Castell Son Claret/Related.dk)

Les mer om Castell son Claret på hotellets nettsider HER – Les mer om Tramuntana-fjellene HER og på UNESCO`s verdensarvliste HER – Les mer om Calvia HER – Les mer om Palma de Mallorca HER – Les mer om Mallorca HER – Les mer om Spania HER

Om Castell Son Claret

Castell Son Claret har 41 værelser, deriblant tre nye bassengsuiter. Til tross for den usjenerte beliggenheten i fjellene ligger Castell Son Claret bare 20 minutters kjøring fra flere av Mallorcas kjente havnebyer.

Hotellet sett i fugleperspektiv (Bildekilder: Castell Son Claret/Related.dk)

D’Andratx er det opplagte stedet for å spise fersk fisk og nyte en sjarmerende fiskerlandsby, mens Port Adriano (mellom Magaluf og Santa Ponsa), tegnet av arkitekten Philippe Starck, byr på luksuriøse yachter og berømte motebutikker. Kun åtte kilometer fra hotellet ligger dessuten Puerto Portals, hvor det er gode handlemuligheter samt flere restauranter og barer.

Storbystemningen i Palma kan oppleves bare en halv times kjøretur fra hotellet.

Hotellet byr på topp forhold for syklister i alle aldre – og på alle nivåer (Bildekilder: Castell Son Claret/Related.dk)

Castell Son Claret pleier å stenge for sommersesongen i november for å igjen i februar – akkurat tidsnok til å oppleve mandeltrærne blomstre. Det er disse som symboliserer at våren er i anmarsj.

Fra Hotellets Hammam Spa (Bildekilder: Castell Son Claret/Related.dk)

Fra det praktfulle hageanlegget rundt Castell Son Claret (Bildekilder: Castell Son Claret/Related.dk)

Kommentarer