Malta har fått sin første Michelin-guide og sine første Michelin-stjerner. Den nye Michelin-guiden fremhever blant annet de utrolige restaurantene, kjøkkenets allsidighet og kokkekunstene på de maltesiske øyene Malta, Gozo og Comino. 

Utsikt - De Mondion - Restaurant - Michelinguiden - Malta 2020
Utsikt fra Michelinrestauranten De Mondion (pressebilde: visitmalta.com/related.dk)

– Maltas kulinariske scene har talenter som fortjener å bli oppdaget av foodies over hele verden. Som middelhavsøy er Malta et veldig attraktivt kulturelt reisemål med et unikt kjøkken som på vakkert vis kombinerer europeisk påvirkning med lokale tradisjoner, sier International Director Gwendal Pullennec hos Michelin.

Ansatte - Restaurant Noni - Michelinguiden - Malta - 2020
Kokkene på restauranten Noni (pressebilde: visitmalta.com/related.dk)


Malta ligger i hjertet av Middelhavet og etablerer seg nå som et gastronomisk reisemål som serverer et bredt spekter av retter, påvirket av de mange nasjonalitetene som har bodd der opp gjennom historien.

Under Grain - Michelinrestaurant - Malta - 2020
Under Grain er den tredje Michelinrestauranten på Malta (pressebilde: visitmalta.com/related.dk)

For å beskytte øyrikets lange og mangfoldige kulinariske historie har Maltas offisielle turistmyndighet, Malta Tourism Authority, arbeidet for å fremme lokal og bærekraftig gastronomi som bruker tradisjonelle metoder på en moderne og levende restaurantscene.

Michelinguiden - Malta - 2020
(pressebilde: visitmalta.com/related.dk)

– Malta Tourism Authority gleder seg over den første utgaven av Michelin-guiden for Malta, som viser modenheten til kvalitetsrestaurantene våre. Å spise ute er en stor del av ferieopplevelsen, og med den økende interessen for matrelaterte opplevelser blir det enda viktigere for Malta å opprettholde den høye standarden i utvalget av gastronomi. At øya nå har fått sine første restauranter med Michelin-stjerne, er absolutt et skritt i riktig retning, sier Gavin Gulia, talsperson for Malta Tourism Authority

Mottakerne av de første Michelin-stjernene på Malta er: 

• De Mondion og kokken Kevin Bonello
• Noni og kokken Jonathan Brincat
• Under Grain og kokken Victor Borg

Les mer om de tre første Michelin-restaurantene på Malta HER

De Mondion - Restaurant - Michelinguiden - Malta 2020
Fra De Mondion (pressebilde: visitmalta.com/related.dk)

Les også: Årets begivenheter på Malta (2020)

Les mer om Malta HER — Flere saker relatert til Malta finner du HER

Kommentarer