Setesdalsgildet er et utstillingsvindu for lokal og regional mat, og en møteplass mellom produsenter og forbrukere (både privatpersoner, restauranter og butikker). Setesdalsgildet har siden starten blitt arrangert i Hovden Grendehus, men i år ble arrangementet flyttet ned i Hovden sentrum. - Vi ønsket å knytte Setesdalsgildet nærmere sentrum og få flere til å stoppe bilen og ta turen innom. Med mellom 1200 og 1500 besøkende kan vi si at vi klarte det” forteller en smilende Merete Hjemdal. 

35 salgsboder var samlet utenfor og inne på Hovdetun i Hovden sentrum. Det ble solgt alt fra belter, nisser og klær til pinnekjøtt, spekepølser og gele. Flere av bodene melder om godt salg og flere har gitt positive signaler om neste års arrangement.

– Vi vil ta en evaluering av årets arrangement, før vi tar avgjørelse om neste år, men vi har fått mange hyggelige tilbakemeldinger og det motiverer oss til å fortsette” sier styret bak Setesdalsgildet.

Gjennom dagen var det også underholdning for store og små. Med glade sirkusklovner som delte ut gratis sukkerspinn til alle barn ble det god stemning blant publikum.

– Vi delte ut over 500 sukkerspinn til barn og møtte masse hyggelig mennesker. Folk smilte og virket veldig fornøyd med at det var gratis tilbud til barna” forteller underholderne fra Numedal i Buskerud.

Fjellfolk, som senere på kvelden leverte en flott konsert på Hovden Grendehus, bidro også med en liten konsert i løpet av dagen.

Kommentarer