Barsjef på First Hotel Grims Grenka, Mathias Alsén, gikk til topps i den prestisjetunge konkurransen Bacardi Legacy Cocktail Competition. Dette er en av de store cocktailkonkurransene globalt sett, og nå skal Alsén forsvare Norges ære under VM i Sidney.

Mathias Alsén på jobb bak bardisken (FH)

Mathias Alsén på jobb bak bardisken (FH)

Mathias Alsén er barsjef på Brooms & HatchetsFirst Hotel Grims Grenka i Oslo og deltok i konkurransen for første gang. I høst gikk han videre til den skandinaviske finalen som en av tre bartendere fra Norge med den egenkomponerte drinken “Turning Leaves”.

– Selv om tilbakemeldingene var gode da jeg gikk videre fra den norske finalen, er det noe helt annet å representere Norge i en global konkurranse. Nå er det bare å legge seg i hardtrening til finalen i mai, sier Mathias Alsén.

Konkurransen legger vekt på at drinken skal være egenkomponert, at ingrediensene skal være lett tilgjengelige og at drinken skal kunne mikses også av amatører. Med andre ord så er det smaken som står i fokus her og målet er på sikt å etablere en ny klassiker innen cocktailverdenen.

Alséns vinnerdrink, “Turning Leaves”, er basert på Bacardi Superior, sukkerlake, sitron og hylleblomstlikøren St. Germain i tillegg til de litt mer uvanlige drinkeingrediensene oregano og agurk.

Skyhøyt nivå

Bartendere fra flere av de beste barene i verden har tidligere vunnet konkurransen og dommerne er blant cocktailverdenens absolutte elite. I den skandinaviske finalen var blant annet Jörg Meyer dommer. Han er viden kjent og driver det mange anser som europas og en av verdens beste barer, Le Lion i Hamburg.

Også norske cocktaileksperter setter Bacardi Legacy Cocktail Competition høyt:

– Dette er en av de virkelig store internasjonale cocktailkonkurransene og jeg er ikke overrasket at det er Mathias som er valgt til å representere Norge. Nivået han møter her er skyhøyt, men det er også nivået hans, sier Hanne Stensvold, forfatter av blant annet boken “Pjolter. Den norske cocktailrevolusjonen“.

Dommer Jörg Meyer skal ha en workshop på Grims Grenka første februar og har ytret ønske om å ha “Turning Leaves” på sin drinkemeny den kvelden.

En drink alle kan lage

Ideen bak “Turning Leaves” var å lage en enkel, forfriskende cocktail med ingredienser som de fleste enkelt kan få tak i.

– Målet var å lage en smaksprofil som fanget både friskhet og blomstertoner fra hylleblomst kombinert med agurk og oregano, sier Alsén.

Hvis Alsén vinner den internasjonale finalen får han i tillegg til heder og ære reise rundt å besøke noen av verdens beste barer.

Kommentarer