Stavanger overtar stafettpinnen etter Trondheim som vertskap for lanseringen av Michelin Guide Nordic Countries. Stavanger blir dermed den andre norske byen som får være vertskap for lanseringen av den nordiske utgaven av Michelin-guiden.

RE-NAA i Stavanger fikk Norges første Michelinstjerne utenfor Oslo (©otoerres)

Den 8. februar 2021 avholder Michelin, sammen med Region Stavanger, sin presentasjon av nye stjernerestauranter i Michelin Guide Nordic Countries 2021. Dermed rettes alle matinteressertes øyne nok en gang mot Norge – og denne gangen er det Stavanger som er stjernen.

Gwendal Poullennec - direktør - Michelinguiden
Gwendal Poullennec (Foto: Olivier Roller)

– Vi er glade for å dra til Stavanger for å avduke den fremtidige utgaven av Michelin Guide Nordic Countries. Gjestene våre vil få oppleve underverkene som er oppdaget av inspektørene våre, og spesielt den bærekraftige tilnærmingen som er utviklet av de lokale restaurantene. Vi vil alle glede oss over den livlige byens kulinariske scene og de gode ingrediensene som regionen har å tilby, sier internasjonal direktør for Guide Michelin, Gwendal Poullennec.

Stavanger fikk sin første Michelin-restaurant i 2016 da RE-NAA, ledet av kjøkkensjef Sven Erik Renaa, fikk sin første stjerne. I 2017 ble byens antall stjerner doblet, da Sabi Omakase med Roger Asakil Joya kunne pryde døren med en ettertraktet Michelin-stjerne. 2020 ble nok et godt år for byen; RE-NAA fikk sin andre stjerne i Michelin-guiden, og ble dermed stående som den restauranten i Norge med flest stjerner.

Sabi Omakase ligger langt inne i Pedersgaten – nesten helt inne i det man før kalte for “varmen” pga all hermetikkfabrikkene i området (bilde: ©otoerres)

– Det er stort for Stavanger, regionen og Rogaland, at Michelin igjen valgte en by i Norge som vertskap for guide-lanseringen og stjernedrysset. Vi har fantastiske restauranter med noen av Norges beste kokker, og en region med et utsøkt utvalg av ettertraktede råvarer. Med den oppmerksomheten som Michelin-guiden gir, befester vi oss igjen som et meget spennende reisemål for matopplevelser. Vi gleder oss til å ønske kokker, presse, gjester og deltagere velkommen til Stavanger, sier reiselivsdirektør Elisabeth Saupstad i Region Stavanger.

Festkvelden skal foregå i Stavangers storstue, nemlig Stavanger konserthus. Selve stjernelanseringen vil foregå i orkestersalen Fartein Valen, og middagen etterpå blir holdt i regi av Spiseriet.

Næringsminister Iselin Nybø er også glad for at Michelin igjen trekker mot Norge.

– Dette er en skikkelig god nyhet og veldig spennende, at Michelin ønsker å legge også neste års arrangement til Norge. Det er et signal om at Norge er i ferd med å plassere seg på det internasjonale matkartet, dette får ringvirkninger. Jeg håper det fører til at flere får øynene opp for Norge og Stavanger som matdestinasjon, og at vi får økt helårsturisme til norske reisemål, sier næringsminister Iselin Nybø, som selv vokste opp bare hundre meter fra stjernerestauranten Omakase i Stavanger.

Flere saker om Michelinguiden finner du HER

Fra Stavanger Konserthus (Foto: ©otoerres)

Kommentarer