Når de prestisjefulle Michelin-stjernene skal deles ut i Norden, blir det med Aarhus som vert. Det er første gang den gjeve utdelingen skal foregå utenfor en hovedstad.

Restaurant Substans er en av fire restauranter i Aarhus som har Michelin-stjerne. (Foto: Restaurant Substans)

Når verdens mest anerkjente gastro-guide drysser stjerner over nordiske restauranter i 2019, samles stjernekokker og pressefolk fra hele Norden i Aarhus. Den gastronomiske stjerneoverrekkelsen finner sted i Musikhuset Aarhus mandag den 18. februar foran 500 gjester, og det er første gangen «Guide Nordic Countries» ikke avholdes i en hovedstad.

– Vi ser frem til å feire de nordiske restaurantene i Aarhus neste år. I løpet av de siste årene har byen vært i sterk utvikling, og er i dag et økonomisk, kulturelt og kulinarisk kraftsenter i Danmark. Som en stor studie- og havneby favner Aarhus nye idéer og tradisjoner. Det gjennomsyrer også den gastronomiske scenen. Her er topprestaurantene innovative, men ligger ofte side om side med enklere steder som også deler begeistringen for de fine råvarene Danmark byr på. Det er denne miksen mellom tradisjonell mat, som det berømte smørbrødet, det nye nordiske kjøkkenet og inspirasjonen fra hele verden som matelskere reiser til Aarhus for å oppleve, sier Gwendal Poullennec, internasjonal direktør for Michelin Guiden.

Michelinguiden Nordic Countries 2018 (Source: michelin.se)

Les 2018-utgaven: Michelin Guide Nordic Countries 2018 Award List

VisitAarhus står som vert i tett samarbeid med Aarhus Kommune, Region Midtjylland, Business Region Aarhus og Food Organisation of Denmark.

Ifølge VisitDenmark nevner 43 prosent av de utenlandske turistene gode spisesteder som en av årsakene til at de velger Danmark som reisemål, og omtrent hver tiende turist har finere gastronomi som primær motivasjon for valg av feriemål.

Å være vertskapet for «Guide Nordic Countries 2019» er også viktig når det skal skapes ytterligere oppmerksomhet og fortsatt fremgang i turismen etter rekordåret 2017, da Aarhus og Region Midtjylland var europeisk kulturhovedstad.

– Stjernene er i høy grad med på å sette Aarhus på verdenskartet, og at Aarhus siden 2015 har bydd på restauranter i Michelin-ligaen har hatt en klar betydning for turismen. Derfor er det også viktig at vi fortsatt har fokus på å utvikle byen og regionen som gastronomisk must-see-destinasjon. Vertskapet ved «Guide Nordic Countries» er et stjerneeksempel, sier direktør i VisitAarhus, Peer H. Kristensen.

Aarhus var i 2015 den første danske by bortsett fra hovedstaden til å motta en Michelin-stjerne. Samme år kunne byen notere seg en turistvekst på 17 prosent. I dag huser byen fire restauranter som kan skilte med Michelin-stjerner.

Les flere saker om Michelinguiden HER – Michelinguidens nettsider finner du HER

Michelin-stjernene skal deles ut i Aarhus Musikhus. (Foto: Jonas Høholt)

Kommentarer