Speilsalen på nyrenoverte Britannia Hotel ble tildelt sin første Michelin-stjerne under utdelingen for de nordiske landene i Olavshallen i Trondheim.

Michelinguiden - Speilsalen - Britannia Hotel - Trondheim
Fra venstre: Henrik Dahl Jahnsen, Christopher Davidsen, Odd Reitan, Mikael Forselius. (Foto: Wil Lee-Wright)

– En drøm har gått i oppfyllelse, sier Christopher Davidsen om både Michelin-suksessen og oppgaven med å lage nye Speilsalen.

Michelinguiden - Speilsalen - Britannia Hotel - Trondheim
Speilsalen interiør. (Foto: Dreyer & Hensley)

– Jeg er veldig stolt over teamet mitt og det vi har prestert på under ett år. Det er også veldig gledelig å se at enda flere norske restauranter nå får velfortjent heder og omtale fra guiden”. 

Les også: Four new stars on the Norwegian restaurant scene

Christopher Davidsen - Michelinguiden - Speilsalen - Britannia Hotel - Trondheim
Christopher Davidsen. (Foto: Wil Lee-Wright)

– Fantastisk at Christopher og teamet på Britannia får stjerne etter så kort tid. Det hadde jeg virkelig ikke forventet. Christopher er et synlig bevis på den vinnerkulturen vi ønsker å ha i Reitangruppen, sier en stolt Colonialmajor og Britannia-eier, Odd Reitan.

Knappe ti måneder var alt Bocuse d´Or-sølvvinner Davidsen trengte for å hente hjem en Michelin-stjerne i hotellets første driftsår.  En prestasjon som ble møtt med jubel i Olavshallen i Trondheim under den nordiske Michelin-utdelingen som for første gang var lagt til Norge.

– Michelin-stjernen kommer på toppen av en rekke fantastiske omtaler i nasjonal og internasjonal presse, for så vel maten, som hotellet, siden gjenåpningen i april 2019. Vi er utrolig glade og stolte, sier Britannias hotelldirektør, Mikael Forselius, som senere på kvelden er vertskap for den offisielle Michelin-middagen på Britannia Hotel.

Michelinguiden - Speilsalen - Britannia Hotel - Trondheim
Speilsalen team. (Foto: Jarle Hagen)

Trondheim-ordfører Rita Ottervik var blant gjestene som slapp jubelen løs da Speilsalen fikk sin Michelin-stjerne: 

– Dette betyr veldig mye for Trondheim. Vi har nå enda flere Michelin-restauranter. Dette bidrar sterkt til å sette Trondheim på kartet som matby nasjonalt og internasjonalt. Vi er veldig stolte! Vi har i Trondheim og Trøndelag sterke matmiljø som har blitt bygd opp over tid med restauranter og råvarer i verdensklasse, sier ordfører Rita Ottervik.

Les også: USA vant gullet – Christopher W. Davidsen ble nr. 2 i Bocuse d’Or (januar 2017)

Flere saker om Michelinguiden og Britannia Hotel finner du HER og HER

Michelinguiden - Speilsalen - Britannia Hotel - Trondheim
Speilsalen interiør. (Foto: Dreyer & Hensley)

Kommentarer