Den belgiske middelalderbyen Brügge inviterer til gastronomi i toppklasse under den årlige matfestivalen Kookeet, som går av stabelen i dagene 29. september til 1. oktober.

Matfestivalen Kookeet arrangeres i den belgiske middelalderbyen Brügge (Fotografie Pieter D’Hoop)

Matfestivalen Kookeets konsept er enkelt: gastronomiske opplevelser til demokratiske priser. Her vil 31 av byens beste kokker samt en gjestekokk tilberede forskjellige kulinariske mesterverk som de mer enn 100 000 matelskerne som hvert år besøker festivalen, kan kombinere som de vil — i eget tempo.

Festivalprogrammet byr også på matlagingsdemonstrasjoner og pop-up-opptredener. De 31 Brugge-kokkene som deltar på festivalen, har enten én eller flere Michelin-stjerner, en Bib Gourmand-utmerkelse eller en høy GaultMillau-score. Det er gratis å delta på festivalen — du betaler bare for den maten du vil ha.

Nettsiden til matfestivalen Kookeet finner du HER – Les mer om Brügge HER og HER

Les også: Finn din favoritt blant Flanderns pommes frites (mars 2018) - Kulinariske Flandern: Regionen med flest Michelin-stjerner per innbygger (mai 2016) - Opplev UNESCO-anerkjent belgisk ølkultur i Flandern (desember 2016)

Les flere nyheter om Flandern HER  - Dfly.no`s Twitterkonto  og Facebooksider finder du HER og HER

Matfestivalen Kookeet arrangeres i den belgiske middelalderbyen Brügge (Fotografie Kevin Vandeplassche)

Kommentarer