Det nye sightseeingkonseptet Fjord Cruise Hardanger får sin premiere fredag den 19. juni. Da legger hybridfartøyet Vision of The Fjords ut på sitt jomfrucruise mellom Odda og Lofthus på Sørfjorden i Hardanger. Det blir tre daglige avganger i hver retning med muligheter til å gå av- og påstigning på Nå og Aga underveis, der man kan besøke sidergårder og Agatunet. Bak satsingen står The Fjords DA og dets eiere Flåm AS og Fjord1.

Hardanger produserer Norges svar på champagne (Foto: Haara)

Miljøvennlige Fjord Cruise Hardanger

Sommersesongen 2020 blir tøff, men situasjonen gir også muligheter for nye samarbeidsprosjekt. Vi er stolte av å nå kunne tilby et helt nytt miljøvennlig opplevelsestilbud i Hardanger.

Fra fredag 19. juni har man mulighet til å utforske den vakre Sørfjorden med utgangspunkt i en bærekraftig båttur med tilbud om å gå av og på båten underveis. Ruten vil daglig ha tre avganger i hver retning mellom Lofthus og Odda, med stopp på Aga og Nå der man kan gå av for å bli bedre kjent med bygdene langs fjorden.

Hybridfartøyet Vision of The Fjords flytter fra Nærøyfjorden til Hardangerfjorden (Foto: Sverre Hjørnevik / Flåm AS)

Sider fra Hardanger

«Sider frå Hardanger» er en beskyttet geografisk tittel, på lik linje med Champagne og Cognac. I Hardanger er det 19 ulike produsenter av sider som alle produserer sin egen unike sider basert på frukten og historien til gården.

Hardanger tok hele fire gull og totalt ni internasjonale priser under 2019 utgaven av International Cider Competition i San Sebastian i Spania. I kafeen om bord kan man få kjøpt både lokal sider, øl og juice, samt varme drikker og bakverk og smørbrød. 

Fra 19. juni kan du bli med på fjorcruise på Sørfjorden i Hardanger (Foto: Simon Sjøkvist)

I kombinasjon med fjordcruiset kan man bestille omvisning på flere av sidergårder langs Sørfjorden, som er en unik måte å lære mer produksjon, lokalhistorie og ikke minst smake Norges svar på champagne.

Hopp av og på båten underveis for å utforske fjordbygdene Lofthus, Aga og Nå (Foto: Haara)

For de som ikke er interessert i sidersmaking, er et besøk på Agatunet et godt alternativ. Agatunet, en del av Hardanger og Voss Museum, er et av de best bevarte klyngetunene i landet, og det eldste bygget kan dateres helt tilbake til 1220.

Prisvinnende Vision of The Fjords

Hybridfartøyet Vision of The Fjords representerte en helt ny standard innen skipsdesign og teknologi da den kom i 2016.

Om bord på det miljøvennlige fartøyet gir vinduene fra gulv tak nesten like bra utsikt innenfra som ute på dekk, og den universelle utformingen lar alle bevege seg mellom de ulike planene.

Gangveiene på utsiden av båten minner om stiene som snor seg oppover bratte vestlandsfjell, og med 400 meter rekkverk er det nok av plass til å nyte utsikten med god avstand til hverandre.

Vision of The Fjords har tidligere gått i rute på Nærøyfjorden mellom Gudvangen og Flåm, samt på Oslofjorden vinteren 2018/2019.

Fjord Cruise Hardanger kan kombineres med sidergårdbesøk (Foto: Breie)

Les også: Nytt fjordcruise på Oslofjorden (november 2018)

Fartøyet har også vunnet flere høythengende priser, og ble blant annet kåret til «Ship of The Year» i 2016.

Les også: Vision of The Fjords kåres til “Ship of the Year 2016” (september 2016)

Tiltak for smittevern om bord

The Fjords tar smittevern på alvor og har iverksatt en rekke tiltak slik at alle gjester får en trygg reise med skipene i sommer.

Smitteverntiltak på alle The Fjords sine fartøy:

  • Halvert passasjerantall
  • Antibac ved alle ut- og innganger
  • Skilt som minner om avstand og håndvask
  • Matroser ser til at alle holder avstand
  • Betaling med Vipps for de som ønsker det

Flere relaterte saker finner du HER, HER og HER

Fjord Cruise Hardanger - The Fjords DA
Vision of The Fjords ble kåret til Ship of The Year i 2016 (Foto: Sverre Hjørnevik / Flåm AS)

Kommentarer