Klimaavtrykk har blitt en nøkkelfaktor for nordiske millennials når det kommer til valg av hotell. En undersøkelse gjennomført av Hotels.com™ viser at millennialsgenerasjonen ikke bare snakker om klimaendringer, men at de av miljøhensyn tar tak og endrer sine reisevaner.

Radisson Blu Atlantic Hotel - Stavanger - rom - 2017
Rom med utsikt hos Radisson Blu Atlantic Hotel i Stavanger (©otoerres)

Ifølge undersøkelsen “Millennials on the move”, tar to av fem (41%) nordiske millennials aktive valg for å være mer klimavennlige når de skal ut og reise. Dette gjelder spesielt i Finland, hvor tallet er på 58 prosent.

Det viktigste for de som velger å reise mer miljøvennlig er valget av feriedestinasjon. Av de som ble spurt er det 21prosent som oppgir at de har valgt bort utenlandsturer av miljøhensyn.

Valget av transport er også viktig, og to av fem oppgir at de bare drar til steder de kan reise til med offentlig transport, båt eller tog. Likevel er det interessant å merke seg at bare tre prosent svarer at de foretrekker å tilbringe ferien hjemme, men kanskje vil de miljøvennlige valgmulighetene øke denne andelen inn i 2020.

– Det er tydelig at nordiske millennials er oppmerksom på hvordan deres reisevaner påvirkermiljøet. Faktisk er det nesten halvparten (47%) av de vi har spurt som er enige i at de endrer sine reisevaner av miljøhensyn. Vi i Hotels.com har sett at dette har vært en trend de siste årene, og at den bare kommer til å vokse inn i 2020, forteller Emma Tagg fra Hotels.com.

For de som ønsker å gjøre ferieturen mer bærekraftig i 2020 har Hotels.com satt sammen en liste av de mest attraktive og bærekraftige hotellene i Norden.

Harads, Sverige (9,4)

Det unike Treehotel har blitt skapt av noen av Skandinavias mest anerkjente arkitekter. Rommene befinner seg 4-6 meter over bakken, noe som gir en fantastisk utsikt over Luleälven.

Hotellet tilbyr innkvartering av høy kvalitet og ligger harmonisk til slik at du som gjest kan slappe av og lade opp i urørt natur. Bærekraft er helt sentralt i hotellets konsept, og hotellet tar sikte på å ha en minimal effekt på naturen. Treehotel kan bookes fra 5441 kroner per natt.

For mer informasjon og booking, besøk Hotels.com.

Jyväskylä, Finland (9,2)

Solo Sokos Hotel Paviljonki er ikke noe vanlig hotell. Hotellet har det siste året blitt en finsk klassiker etter at det forpliktet seg til å tenke miljø i hele driften. Som et bevis på dette har Solo Sokos Hotel Paviljonki blitt tildelt miljømerket Green Key ecolabel.

Solo Sokos Hotel Paviljonki har også mottatt en rekke utmerkelser, inkludert Finlands beste byhotell, Finlands beste moderne luksushotell, og Nord-Europas best designede hotell av World Luxury Awards. Solo Sokos Hotel Paviljonki er tilgjengelig fra 1252 kroner per natt. For mer informasjon ogbooking, besøk Hotels.com.

Helsingfors, Finland (9,4)

Hotel Fabian ligger i en stille og rolig gate et steinkast unna bykjernen i Helsingfors. Med sine 58 moderne rom designet i forskjellige kategorier møter hotellet gjestene med en helt unik atmosfære.

Hotel Fabian har en solid miljø-tilnærming og tar del i Den Grønne Nøgle, som er et program for å måle hvordan forskjellige hoteller påvirker miljøet, samfunnet, kulturarv og den lokale økonomien.

Hotel Fabian er tilgjengelig fra 1271 kroner per natt. For mer informasjon og booking, se Hotels.com

Stavanger, Norge (9,2)

Radisson Blu Atlantic Hotel er et miljøvennlig og elegant hotell ved vannkanten i hjertet av Stavanger. Byen er kjent for sine slående strender, vakre fjorder og er en av landets fremste kulinariske destinasjoner.

Gladmatfestivalen arrangeres her en gang i året, og er en av Skandinavias største matfestivaler. Her samles over 250.000 matentusiaster, familier og kokker fra hele verden.

Hotellet kan også tilby en fantastisk matopplevelse med restauranten FireLake, en moderne grillrestaurant som er anerkjent for sine Nordamerikanske røtter kombinert med nordiske innflytelser.

Radisson Blu Atlantic Hotel er tilgjengelig fra 1180 kr per natt. For mer informasjon eller booking, besøk Hotels.com.

København, Danmark (8,8)

Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers i København er et av Danmarks mest miljøvennlige hoteller.

Hotellet er anerkjent for å være Danmarks første hotell som tar i bruk grunnvann til oppvarming og nedkjøling. Dette sikrer en komfortabel innetemperatur gjennom hele året. Helt utslippsfritt.

Hotellet har et lyst og moderne interiør med møbler designet av Paustian, samt. en fantastisk utsikt over Ørestad.

Like ved hotellet kan du også finne naturlige grøntarealer moderne urban arkitektur side om side. Like ved hotellet kan du også utforske et av Skandinavias største kjøpesentre, eller ta en gåtur i den vakre Amager Strandpark.

Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers er tilgjengelig fra 1138 kr per natt*. For mer informasjon og booking, besøk Hotels.com.

Flere relaterte saker finner du HER

Kommentarer