Köln har mye å by på. I det minste må man ha sett domkirken, som er Kölns mest kjente landemerke. Når du er ute etter vanlige reisetips om turistbyen Köln, er det bare å kontakte turistinformasjonen i Köln eller Tysklands turistkontor sine sider.

I tillegg er det mulig å kombinere besøket ditt med litt mer uvanlige opplevelser. Hvis du har lyst til å piffe opp besøket ditt med noe ekstra spennende, så får du tips her.

CityLeaks Urban Art Turer — Oppdag en annen side av Köln!

I tillegg til graffiti har også street art blitt en vanlig del av Köln. Urban kunst finnes overalt: som malerier på fasader, bilder på husdører eller en plate i fortauet.

Imponerende er de store veggmaleriene som har blitt til i forbindelse med CityLeaks Urban Art Festivals. Siden 2011 har kunstnere fra hele verden blitt invitert til å forvandle kjedelige murhus til store kunstverk.

Kunstforeningen artrmx e.V. tilbyr forskjellige omvisninger som gjør deg kjent med en variasjon av store og små moderne kunstverker i byen.

Turene tar mellom 1,5 og 2 timer, og koster 7,50 € per deltaker. Det er bare å møte opp, påmelding er ikke påkrevd.

Spesielle turer på engelsk kan arrangeres på etterspørsel (info@artrmx.com).

Mer informasjon om omvisninger og CityLeaks-festivaler finner du HER

Enhjørninger i Köln

Siden antikken har enhjørninger vært forbundet med frihet, å være sprelske, kostbare og vanskelig å temme.

Hvem hadde trodd at fabelvesenet skulle bli populært igjen i det 21. århundre, og bli til en fantastisk trend i domkirkens by? Her får du informasjon om aktiviteter med trendtemaet «enhjørning».

Skisser din egen enhjørning

Den som er glad i enhjørninger kan få oppfylt en drøm. Hos kunstneren Anita Ranzan får du anledning til å lage din egen enhjørning. Workshopen finner sted på konditoriet “TörtchenTörtchen” der du også får servert forfriskninger fra bakeriet men du jobber med enhjørningen din.

Datoer: 14. Juni, 23. August og 02. September 2017

Påmelding kan du gjøre HER

TörtchenTörtchen
Neusser Str. 325, 50733 Köln-Nippes

Den som heller vil kjøpe seg en enhjørning direkte fra kunstneren Anita Ranznan kan gjøre det på galleriet Grevy i Kölner Südstadt.

Galerie Grevy
Bonner Str. 8, 50677 Köln

En enhjørning i legemsstørrelse er utstilt fra 1. mai på Dorint Hotel am Heumarkt.

Den kan beundres i hotellets foajé.

Dorint Hotel Köln am Heumarkt
Pipinstr. 1, 50667 Köln

Lag din egen enhjørningskake

På kaféen «Pennycakes» kan du lage din egen kake. Du lærer forskjellige sprøyteteknikker, og kun fantasien setter grenser. På kafeen, som er åpen fra mandag til fredag, får du også kjøpt enhjørningscupcakes.

Pennycakes

Alter Militärring 68, 50933 Köln

Du kan bestille time for kakekurs HER

Enhjørnings-accessoirer

Her finner du alt fra postkort, tryllestaver, papptallerkener og hårbøyler til enhjørningsluftmadrasser.

TakaTomo
Darmstädter Str. 11, 50678 Köln

Flying Fawn
Aachener Str. 27, 50674 Köln

Elbenwald Store Köln
Hohe Str. 134, 50667 Köln

De beste Pokémon Go-Spots i Köln

Den som ikke vet hva Pokémon Go er for noe, har ikke fått med seg den store trenden som er årsaken til at barn frivillig blir med på sightseeing.

I Köln finnes massevis av monstre som kan fanges. Her finner du interessante steder å finne dem på.

Köln sentrum

Rusler man gjennom gatene rundt domkirken, møter man utallige Pokémon og enda flere PokéStops. Mange Hornliu, Rattfatz, noen Evolis og Taubsis er å finne på hvert hjørne i sentrum, og fra Burgmauerstrasse 16, i nærheten av KölnTourismus Service Center (turistinformasjonen), får du forresten tatt det beste bildet fra domkirken.

Aachener Weiher / Innerer Grüngürtel

Den som foretrekker å lete etter Pokémon i det grønne, kan gjøre det på mer enn sju mil i det grønne beltet rundt Aachener Weiher (tjernet). Her finner du spesielt vann- og gress Pokémon.

De som ikke er interessert i Pokémon kan ta en pause på et utested (Biergarten) eller besøke museet om østasiatisk kunst, med sin fine terrasse.

Rhein og Rheinauhavn

Veien langs elven Rhinen er et paradis, og ikke bare for Pokémon-jegere. Gamlebyen med sitt grøntområde har mye å by på. Du kan rusle langs Rheinpromenaden mens det dukker opp Karpador, Goldini, Krabby og mange andre Pokémon.

Spesielt på havnen og rundt sjokolademuseet, som også er verdt et besøk, finnes mange Pokémon. Havneanlegget, med sin spennende arkitektur, som er en blanding mellom oldtiden og det moderne, er et av de mest interessante stedene i Köln.

Mediapark

Mediaparken gjelder som hot spot for Pokémon-jegere. Her er det så mange Pokémon at det ikke er mulig å fange dem alle.

Selve Mediaparken byr på et stort utvalg av kaféer, restauranter og kinoer. På innsjøen i parken er det mulig å kjøre båt.

Hvis du er interessert i flere uvanlige tips for det neste Köln-besøket ditt, så klikk HER  

Les også: Bærekraftig reising i Ferielandet Tyskland (video) – Tyskland for familier — Sommerferien i Tyskland

Les flere saker om Tyskland HER 

Les flere nyheter om Ferielandet Tyskland HER og om Reiselandet Tyskland HER 

Kommentarer