Regjeringen forlenger minimumsnivået for flytilbudet i Norge til å gjelde ut mai måned. – Fly er viktig for næringslivet og personer som utfører samfunnskritiske funksjoner rundt i vårt langstrakte land. Derfor forlenger vi nå avtalen med flyselskapene om et grunnleggende tilbud i hele landet da det i situasjonen vi er i nå ikke er grunnlag for kommersiell drift. Det gjøres nå også viktige tilpasninger slik at tilbudet blir bedre for pasientreiser i Nord-Norge, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Regjeringen forlenger minimumsnivået for flytilbudet i Norge til å gjelde ut mai 2020 (Ill. foto: ©otoerres)

Som følge av virusutbruddet har etterspørselen etter personreiser med fly falt betydelig, og det kommersielle grunnlaget for store deler av norsk personflytrafikk har falt bort.

Derfor har Samferdselsdepartementet inngått avtaler med de tre flyselskapene Widerøe, SAS og Norwegian, om et grunnleggende tilbud av flytransport mellom regionene og enkelte lokale ruter. Avtalene ble inngått 25. mars og skulle vare fram til 30. april, men forlenges nå til 31. mai.

Avtalene som nå forlenges innebærer en ekstra avgang hver hverdag på ruten Tromsø-Alta og en tilpasning i flyavgangene mellom Bodø og Tromsø for å ivareta behovet for pasientreiser i regionen og gode videreforbindelser sør og nordover.

Flyruter som forlenges

Her følger oversikt over flyruter som forlenges.

SAS og Norwegian flyr følgende ruter:

Forlenger minimumsnivået for flytilbudet i Norge -april/mai 2020
(kilde: regjeringen.no)

Widerøe flyr følgende ruter:

Forlenger minimumsnivået for flytilbudet i Norge -april/mai 2020
* En ekstra avgang hver hverdag (kilde: regjeringen.no)

Les også: Sikrer et minimumsnivå for flytilbudet i NorgeFlere økonomiske tiltak for å holde transportsektoren i gang (begge mars 2020)

Flere relaterte saker finner du HER, HER, HER og HER

Kommentarer