Minst 150 Norwegianansatte mister jobben når selskapet legger ned basen ved Barajas-flyplassen i Madrid. Også en rekke ruter vil bli kuttet som en følge av nedleggelsen.

Norwegian legger ned basen på Barajas-flyplassen utenfor Madrid (foto: ©otoerres)

Norwegian svinger spareknivene i selskapets arbeide med å gå fra vekst til lønnsomhet. Minst 150 ansatte vil miste jobben når basen på Barajas-flyplassen i Madrid legges ned. Samtidig kuttes også seks av ti ruter fra den spanske hovedstaden, melder Spaniaavisen.no.

De rutene som skal legges ned er – ifølge check-in.dk, disse: Madrid til Stockholm og Palma de Mallorca fra den 27. oktober 2019, samt fra den 8. januar 2020: København, Reykjavik, Tenerife og Las Palmas.

De gjenværende rutene vil i fremtiden bli operert med fly og mannskaper fra andre av selskapets baser.

Norwegian har tidligere omgjort beslutningen om å legge ned basene i Las Palmas på Gran Canaria og på Tenerife og vil i vinterprogrammet 2019-20 tilby til sammen over 30 ruter fra de to flyplassene på Kanariøyene.

Les også: Norwegian kan beholde basene på Kanariøyene (juni 2019) – Norwegian kutter i spanske ruter (januar 2019)

Rundt 150 ansatte vil miste jobben som følge av basenedleggelsen i Madrid. Nedleggelsen vil ifølge EFE også få konsekvenser for ytterligere 448 piloter og kabinmedarbeidere. Norwegian har totalt rundt 2200 ansatte i Spania.

Flere saker om Norwegian finner du HER

Norwegianfly på Alicante-Elche Airport, hvor selskapet er nest største operatør etter Ryanair (foto: ©otoerres)

Kommentarer