Hollywood-legenden reiser verden rundt for å finne ut av kjernen i det å være menneske. «The Story of Us» får premiere på National Geographic søndag 14. januar kl. 21.00.

Morgan Freeman

Hvorfor får noen mennesker makt, mens andre aldri oppnår det? Hvorfor blir vi forelsket – ikke bare i partneren vår, men av og til også i venner og kollegaer? Hvordan forener – og splitter – religionene oss?

National Geographic samarbeider nok en gang med Morgan Freeman, denne gangen om «The Story of Us» – en dokumentarserie i seks deler. Her drar filmstjernen verden rundt for å møte vanlige folk og berømtheter fra forskjellige kulturer.

Premiere i hele verden

Målet er å avdekke universelle krefter i oss, det som gjør oss til mennesker.

– Å snakke med tre presidenter og to nobelprisvinnere, samt å få dra til helt øde deler av Afrika og Mellom-Amerika, har vært en minneverdig opplevelse for meg. Det var en helt spesiell reise å forstå hvordan menneskehetens kulturer har tatt så mange forbløffende retninger, sier Freeman.

Serien har premiere omtrent samtidig i 171 land, deriblant Norge.

Hver av episodene har et tema som går som en rød tråd gjennom intervjuene, deriblant kjærlighet, makt, opprør og frihet.

Clinton om maktens byrde

Blant intervjuobjektene Freeman møter, er Rigoberta Menchú – en kvinne mange nordmenn kjenner etter at hun mottok Nobels fredspris i 1992 for sitt arbeid for den indianske urbefolkningens rettigheter.

Rwandas president Paul Kagame forteller om hvordan befolkningen der jobber med å lege sårene etter en forferdelig borgerkrig, mens en tidligere nordkoreansk straffange forteller hvordan han anga sine egne foreldre fordi han trodde det var det rette å gjøre.

Et helt annet type intervju blir gjort med Joshua Coombes, en frisør i London som startet en bevegelse kalt #DoSomethingForNothing. Dette startet da Coombes begynte å klippe hjemløse gratis.

Episoden om makt krones med et åpenhjertig intervju med Bill Clinton, som forteller om hvordan det er å forvalte enorme mengder makt – både på vegne av USAs befolkning og verden.

«The Story of Us» er produsert av Revelations Entertainment, som Morgan Freeman leder sammen med Lori McCreary.

De har tidligere laget Emmy-nominerte «The Story of God» for National Geographic.

«The Story of Us» får premiere på National Geographic søndag 14. januar kl. 21.00.

Flere relaterte saker finner du HER

Kommentarer