Nordmenn som lengter etter solskinnsvær, hvite sandstrender, nye kulturelle opplevelser og underholdning for hele familien, bør overveie å ta en nærmere kikk på Sharjah, det tredje største av De forente arabiske emirater. Her finner du alt fra historiske souker, offroadeventyr og fascinerende museer til luksuriøse hoteller og resorter, fantastiske matopplevelser og moderne shoppingsentre.

Al Noor Island i Sharjah (bildekilder: sharjahmydestination.ae/related.dk)

Dersom du drømmer om en solrik ferie med massevis av opplevelser for både små og store eventyrere, er Sharjah, som er det tredje største emiratet i De forente arabiske emirater, et flott reisemål.

Her finner du både historiske og kulturelle opplevelser, en vennlig lokalbefolkning og sol året rundt. I tillegg byr naturen på både øde ørkenlandskap, majestetisk fjell og vakre sandstrender.

central Soug i Sharjah (bildekilder: sharjahmydestination.ae/related.dk)

Sharjah er en unik blanding av nytt og gammel, fra historiske souker, fascinerende museer og offroadeventyr til moderne kjøpesentre, luksuriøse hoteller og resorter, fantastiske matopplevelser og underholdning for reisende i alle aldre.

Familievennlige opplevelser

Sharjah har et stort utvalg attraksjoner for hele familien, og med bare sju timers flytur og få times tidsforskjell fra Norge slipper du å slite med jetlag. Blant de ulike opplevelsene finner du alt fra underholdningsshow og karneval til grønne parker, heseblesende eventyr og blå laguner.

Sharjah byr på flotte strender (bildekilder: sharja photography/ sharjahmydestination.ae/related.dk)

Besøkende kan også nyte godt av Sharjahs barnevennlige hvite sandstrender hvor de eventyrlystne kan boltre seg både over og under vannet med vannsport, snorkling og dykking. Hvis du ønsker å bo ute ved kysten, har Sharjah et stort utvalg hoteller og resorter i mange forskjellige stilarter med direkte adgang til stranden og havet.

Sharjah Light Festival (bildekilder: sharjahmydestination.ae/related.dk)

Den nyeste attraksjonen for familier i Sharjah er Al Montazah Amusement and Water Park – en 126.000 kvadratmeter stor temapark med adrenalinpumpende berg-og-dal-baner og fornøyelser. Her finner du også grønne områder med barnevennlige hinderløyper i forskjellige vanskelighetsgrader.

Dykking i den persiske gulf (bildekilder: sharjahmydestination.ae/related.dk)

Kortfakta

I 2017 ønsket hotellene i Sharjah til sammen 1.776.000 gjester velkommen. Det tilsvarer en økning i antall overnattinger på sju prosent sammenlignet med året før. De fleste gjestene – 26 prosent – var europeiske turister.

Innbyggerne i Sharjah utgjør 19 prosent av det samlede innbyggertallet i De forente arabiske emirater.

Sharjah ligger bare en halv times kjøring fra Dubai International Airport.

Khaled Lagoon (bildekilder: sharjahmydestination.ae/related.dk)

Sharjahs historie

Sharjah, som på arabisk betyr «soloppgang», har en over 6.000 år lang historie.

I tidligere tider var Sharjah en av de rikeste byene i regionen, og byen var den viktigste havnen i den nederste delen av Persiabukta frem til første halvdel av det 19. århundre.

I tillegg til fiske og handel var perlefiske den primære industrien i Sharjah frem til slutten av 1940-årene. I 1932 fik Sharjah den første internasjonale lufthavnen i området, og i 1971 ble Sharjah en del av De forente arabiske emirater.

Les mer på nettsidene til turistkontoret i Sharjah HER

Sharjah Light Festival (bildekilder: sharjahmydestination.ae/related.dk)

Kommentarer