Fjord Lines MS Oslofjord har siden sommeren 2014 fraktet over 800.000 passasjerer mellom Sandefjord og Strømstad. Nå tar skipet snart en velfortjent pause for å komme tilbake i forbedret utgave i 2017.

Konsernsjef Rickard Ternblom er svært tilfreds med nyheten fra Sandefjord kommune. (Foto: Fjord Line)

Konsernsjef Rickard Ternblom er svært tilfreds med nyheten fra Sandefjord kommune. (Foto: Fjord Line)

Når passasjerfergen legger til kai i Sandefjord klokken 14.30 på lillejulaften, er det siste gang på over én måned den vil vise sitt åsyn i Sandefjords indre havn.

Kursen settes sørover, til Odense i Danmark. Her venter en drøy måned i dokk, før en finpusset versjon er tilbake i daglig rutedrift fra 27. januar 2017 klokken 08.30.

– Gjestene kan glede seg til vi kommer i gang igjen, lover konsernsjef Rickard Ternblom i Fjord Line.

Forbedringer om bord

Mens båten ligger i dokk skal det utføres både periodisk vedlikehold og forbedringer om bord, blant annet i butikkene.

I 2017 regner Fjord Line med å runde én million passasjerer på Sandefjord-Strømstad siden jomfruturen i juni 2014. Medio desember 2016 har over 800.000 gjester funnet veien om bord i skipet, som ble kraftig ombygd i forbindelse med fergeselskapets etablering på ruten mellom Vestfold og  vestkysten av Sverige.

Pilene peker oppover

Etter at Fjord Line fikk tilgang til bedre seilingstider i oktober 2015, har pilene pekt oppover. 2016 på Sandefjord-Strømstad har sågar oversteget fjorårets passasjerantall (304.871) med nesten 50.000 gjester.

– Vi er veldig fornøyde med passasjerutviklingen. Etter en utfordrende oppstartsperiode har vi samlet alle våre gode krefter rundt det å tilby et best mulig produkt. Det er en tillitserklæring at så mange velger Fjord Line. Vi skal fortsette å utvikle oss, lover Ternblom.

Kommentarer