Finnair fortsetter satsingen i Norge, og i samarbeid med Widerøe åpnet selskapet mandag den 3. juni sin aller første rute fra Trondheim. Flere var tilstede for å markere åpningen, deriblant Finlands største kjendis, Mummitrollet.

Stjørdals ordfører Ivar Vigdenes (SP) sto for snorklippingen. Til høyre Finnairs Skandinaviasjef Robert Lönnblad (Pressebilde: Finnair)

Tidligere i år ble det annonsert at Finnair, i samarbeid med Widerøe, åpner sin aller første rute fra Trondheim. Ruten går mellom Trondheim og Helsingfors, og Finnair innlemmer med dette Midt-Norge i sitt Asia-nettverk.

Mandag den 3. juni ble ruten åpnet av ordføreren i Stjørdal kommune, Ivar Vigdenes (SP).

Les også: Ny direkte flyrute Trondheim — Helsingfors (mars 2019)

Sjef for Finnair i Skandianvia, Robert Lönnblad, var også med på åpningen. Han er storfornøyd med den nye ruten.  

– Vi er veldig stolte over at vi har åpnet enda en ny rute fra Norge. Vi vet at Norge er særlig attraktivt for våre Asiatiske kunder, og ettersom Finnair er korteste vei mellom Norge og Asia, vil Trondheim-ruten gjøre Norge enda mer attraktivt som destinasjon. Også er det spesielt gøy å åpne en ny rute når det blir gjort såpass stas på. Så her vil vi gi all honnør til Avinor.

Mummitrollet virket tilsynelatende positiv, men var dessverre ikke tilgjengelig for kommentar. (Pressebilde: Finnair)

Tilstede var også ledere fra ulike representanter for regionalt reiseliv, deriblant leder av Næringsforeningen i Trondheimsregionen, Berit Rian.

– Denne ruten betyr mye både for å få besøkende inn fra utlandet, samt at nærings- og arbeidslivet i regionen nå har en større valgfrihet av destinasjoner. Vi vet at Asia, og da særlig kineserne, er blant de viktigste turistgruppene. Så dette vil også virke positivt inn på den norske turistnæringen, sier hun.

Ruten mellom Trondheim og Helsingfors vil opereres fem dager i uken året rundt av Widerøe. Flyene er av typen Bombardier Dash-8 Q400.

Salg av billetter og markedsføring gjøres av Finnair og service ombord i flyet er basert på Finnairs servicekonsept med både business- og økonomiklasse.

Les flere saker om Finnair HER, Widerøe HER og Trondheim lufthavn HER

Mummitrollet omsvermet av bunadskledde trønderdamer under ruteåpningen Trondheim – Helsingfors (Pressebilde: Finnair)

Kommentarer