Museum Plantin-Moretus i Antwerpen kan igjen ønske gjestene velkommen etter fire måneder med oppussing.  Museet  hyller boktrykkerne Christophe Plantin og Jan Moretus, som var verdens første eiere av et industrielt boktrykkeri og forlag.

Museum Plantin-Moretus ligger på samme sted som boktrykkerne i sin tid hadde bolig og drev virksomheten sin, og det gir et innblikk i den første industrielle distribusjonen av kunnskap og bilder. Den historiske boligen inneholder også en imponerende kunstsamling — blant annet med malerier av flamske Peter Paul Rubens, som var en venn av familien.

I 2005 ble både boligen og boktrykkeriet — som det første museum i verden — en del av UNESCOS verdensarv. Under oppussingen ble det bygget et nytt lager samt et nytt leserom bak den historiske bygningen.

Nå kan besøkende — i enda større grad enn tidligere — oppleve hvordan ord og bilder sirkulerte i verden lenge før vår digitale tidsalder. På museet kan man også oppleve verdens eldste skriver, som etter 440 år fortsatt fungerer, akkurat som den gang den var en fast del av boktrykkernes, skriftdesignernes, typografenes og korrekturlesernes arbeidsdag.

Les mer HER

Les mer om Flandern HER 

Les tidligere saker om Flandern HER 

Kommentarer