I sommer har en ny og unik festival premiere i skogen, sør i Sverige. Den kjente surfefestivalen Hallifornia utvider i år med et nytt konsept kalt Into the woods, og flytter inn blant trær, sjø og mose.

Festivalstemning i Hallands skoger (Foto: Into the Woods)

Hallands skoger vil i sommer bli fylt med festivalstemning og deilige toner når Into the woods går av stabelen. Det blir en festival proppfull av musikk, mat og aktiviteter med trærne som tak og gresset som gulv. En av festivalens grunntanker at alle skal bidra og at man gjør ting i fellesskap.

Bærekraftig og kortreist fokus

Festivalen vil finne sted fra mandag 5. til søndag 11. august. Første delen av uka kan du delta på et bredt utvalg av kurs og aktiviteter, og den andre delen av uka blir det fokus på musikk.

Mat er inkludert i prisen og blir servert til faste tider, tre ganger om dagen. Maten blir laget av et kokketeam bestående av blant annet kokker fra den velrenommerte restauranten Stedsans. (Foto: Into the Woods)

Kokkene tar i bruk kortreiste og økologiske ingredienser, og tryller fram velsmakende retter til deltakerne. Festivalen ønsker å minimalisere kasting av mat og søppelforbruk, derfor må du ta med din egen tallerken og bestikk, som du kan vaske på stedet.

– Målet er å lage en bærekraftig festival. En av de mest fundamentale utfordringene i dagens samfunn er hvordan vi som menneskehet kan forenes om bærekraftige levesett og utvikling, som tar hensyn til økosystemer og naturen på best mulig måte. Into the woods skal være et positivt tilskudd til forandring, hvor vi sammen oppdager nye måter for å leve bærekraftig, sier Jessica Johansson fra Forest Tribe AB, en av arrangørene bak festivalen.

Konsert i naturen (Foto: Into the Woods)

Glamping og telttrær

Festivalen ønsker å skape en følelse av at du kommer hjem til et sted hvor du kan komme i kontakt med naturen, deg selv og menneskene som du møter der.

Det vil bli tilbudt overnatting i glampingtelt og telt i trærne, men du kan også ta med eget telt eller husvogn.

Arrangørene bak festivalen tror på at ved å lytte til fuglene, beundre tusenbein som krysser stien, spise mat som er bra for naturen eller lage noe med hendene, gjør vi det lettere for oss å komme i kontakt med naturen og handle innenfor våre kjerneverdier.

Les mer om Halland HER

Festivalen sett fra hengekøya (Foto: Into the Woods)

Into the woods skal også være et sted hvor du føler at du bidrar, deltar og samarbeider med andre. For at det skal bli en vellykket festival må alle bidra på sin måte. Derfor blir alle deltakere satt opp til å jobbe to skift på en av stasjonene på området. Når du kjøper billetten velger du også hva du er mest interessert i å bidra med.

– Vi vil at festivalen skal være en mulighet til å stifte nye bekjentskap og nyte naturen i kombinasjon med musikk, fest og moro, sier Jessica Johansson.

(Foto: Into the Woods)

Praktisk info om Into the Woods:

  • Festivalen vil finne sted rundt sjøen Kroksjön i Hylte kommune. Inngang til festivalen vil skje fra gården Hylteberg Åbygget i Unnaryd.
  • For å komme seg til festivalen med kollektivtransport kan du ta bussen til Ödegärdet i Unnaryd. Nærmeste togstasjon er Landeryd. Transport videre fra tog og buss kan arrangeres.
  • Det vil bli utleie av telt (både glamping og tretelt), men hvis du vil bo innendørs er det mulig å finne overnattingsmuligheter i tettstedet Unnaryd like ved.
  • Ta med ryggsekk, tallerken, bestikk, glass, vannflaske og klær for alt slags vær.
  • Festivalen arrangerer også konseptet “ManiFestival”, som går ut på at de som har en idé som bidrar til en mer bærekraftig verden, i form av et kunstprosjekt eller noe annet praktisk, kan søke om dette via hjemmesidene.

Les mer om Into the Woods HER og om Hallifornia HER

Flere reisetips om Sverige finner du HER

Les også: Årets gastronomiske smaksopplevelser i Sverige (april 2019)

Festivalkonsert i naturen (Foto: Into the Woods)

Kommentarer