Myanmar satser sterkt på turisme. Landet har, med sine 60 millioner innbyggere, økt antallet turister med 40 prosent første halvår i år sammenlignet med 2013. Nå begynner også norske turister å innta landet.

Blomsterselger i Myanmar (Paul Levrier)

Paradisreiser er ett av noen få reisebyråer i Norge som har begynt å arrangere turer til Myanmar – et land som har vært lukket i flere tiår.

Myanmar hadde  – ifølge burmesiske turistmyndigheter,   kun seks femstjerners hoteller i 2013, men luksussegmentet er i sterk utvikling.

– Luksussegmentet har vært nærmest ikke-eksisterende, men nå ser vi flere hoteller som tilbyr stadig bedre fasiliteter og flere av de store internasjonale hotellkjedene satser nå på destinasjonen. Vi tilbyr skreddersydde rundreiser, elvecruise og strandferie i landet, sier daglig leder i Paradisreiser, Gro Anet Brastad.

Hun legger til at burmeserne i all hovedsak er buddhister, og det er et veldig vennlig folk som holder sine strenge religiøse skikker i hevd. De setter sin stolthet i å ønske besøkende velkommen, men som tilreisende skal man også respektere de lokale skikkene.

Lokal arkitektur i Myanmar (paradisreiser.no)

Turisme blir en stadig viktigere del av Myanmars økonomi, og turismen har hatt en nærmest eksplosiv utvikling. Etter at Paradisreiser lanserte Myanmar som et av sine satsningsområder i starten av september i år, så har pågangen og interessen vært stor.

– Vi har allerede hatt besøkende på destinasjonen og tilbakemeldingen har vært over all forventning, sier Gro Anet Brastad.

Shwedagonpagoden (Copyright Paul Levrier)

Etter at landet nå også har startet med e-visum for Norske statsborgere, så er landet mer tilgjengelig for nordmenn enn noen gang tidligere.

Etter å ha vært avskåret fra resten av verden for så mange tiår, så har Myanmar oppnådd en unik bevaring av sin sterke kultur og sitt frodige, urørte landskap. Med sine rikholdige naturressurser, rangerer landskapet i Myanmar blant de mest fantastiske severdigheter i verden, og skiller seg ut fra andre reisemål i Sør-Øst Asia.

Lokalbefolkning i Myanmar (Copyright Paul Levrier)

Paradisreiser har lansert noen flotte rundreiser med forskjellig reiselengde på sine hjemmesider, men som alltid så vil hver enkelt reise tilrettelegges og skreddersys de reisendes ønsker; Se mer HER

Skolemunker i Baga (Paul Levrier)

Landet tilbyr et mangfold av opplevelser, og noen av «må-se» opplevelsene er Bagan som med sine over 2000 pagoder, templer og klostre er en av de mest eksepsjonelle byene man kan oppleve.

— Her tilbyr vi ballongferd over Bagan, – en trollbindende opplevelse som vi anbefaler på det varmeste, sier Gro Anet Brastad.

– Ellers er landskapet på og rundt Inle Lake en favoritt for mange, det er sjelden vi i verden i dag får muligheten til å oppleve et så urørt landskap, legger Brastad til.

I tillegg til Myanmars mange arkeologiske, historiske, kulturelle og religiøse høydepunkter, så kan destinasjonen også tilby flotte strender.

— Vi kan også tilby flott strandferie i Myanmar. På Ngapali Beach ser vi også en positiv utvikling i hotellsegmentet, og grunnlaget er jo der med de flotte langstrakte strendene, sier Brastad og legger til – dette er virkelig et mangfoldig land, og vi er glade for at vi nå kan tilby reiser hit for våre gjester.

Bagan i Myanmar (Copyright Paul Levrier)

 

Kommentarer