Krav om blokkering av seter som smittevernstiltak har vært gjeldene fra 28. april. Det har medført en stor utfordring for norsk reiseliv som etter bortfall av utenlandske turister, ikke har klart å erstatte dette med norske turister på grunn av mangel på flyseter og høye priser. Widerøes egen kundeundersøkelse viser at svært mange nordmenn planlegger ferie i eget land. Med dagens endring vil det være mulig å møte deler av dette behovet. 

Widerøe - Bombardier Q400NG - Landing - Stavanger lufthavn
Widerøes Bombardier Q400NG (foto: ©otoerres)

– Vi er selvsagt utrolig glade for at myndighetene ser at med dagens smittesituasjon, så ble dette et uforholdsmessig inngripende tiltak. Vi har håpet og ventet på en harmonisering av smittevernregler i europeisk luftfart, og er selvsagt svært glade for å få dette på plass før sommersesongen starter, sier Stein Nilsen, adm. direktør i Widerøe.

– Vi har nå plutselig fått 50% ekstra kapasitet å selge ut på svært kort varsel, så vi må nok påregne å selge disse billettene ut til en rabattert pris skal vi klare å fylle flyene i sommer, sier Widerøesjef Stein Nilsen (foto: ©otoerres)

– Det er selvsagt også svært gode nyheter for norsk reiseliv som går fra en situasjon med høye priser og ingen flybilletter, til flere tilgjengelige billetter og kampanjer. For oss som flyselskap betyr ikke dette at de økonomiske utfordringene er over, men det betyr at vi kan begynne å stable dette flyselskapet på beina igjen etter hvert som etterspørselen normaliserer seg, avslutter Nilsen.

På grunn av den krevende økonomiske situasjonen planlegger ikke Widerøe oppstart av ytterligere ruter eller økning av frekvens i løpet av sommeren, men på grunn av fjerning av krav om blokkerte seter vil det bli dobbelt så mange seter tilgjengelig over natten.

I tillegg har Widerøe allerede satt opp en rekke sommerruter mellom nord og sør. Disse kan nå fylles opp til siste sete. 

Flere relaterte saker finner du HER og HER

Les også: Flyselskapene kan fylle opp setene: Smittevernanbefalingene justeres i tråd med internasjonale anbefalinger

Kommentarer