Estland har slått seg opp som et ettertraktet reisemål. Landet topper prestisjetunge lister hos både Lonely Planet og White Guide. Fra oktober 2018 blir det enda enklere for nordmenn å besøke Baltikums gourmethovedstad, Tallinn. Da åpner nemlig airBaltic en ny lavprisrute, direkte fra Oslo.

Tallinn Airport Lennart Meri ligger kun fire kilometer fra sentrum og gamlebyen i den estiske hovedstaden (Bilde: Visit Estonia)

Fra og med 28. oktober 2018 åpner airBaltic en ny direkterute mellom Oslo og Tallinn.

– Vi ser en betraktelig etterspørsel for en flyrute fra Oslo. Samtidig er Oslo en av de mest etterspurte rutene fra Tallinn. Derfor ga det mye mening for oss å møte denne etterspørselen, sier Wolfgang Reuss, rutesjef i airBaltic.

Les også: airBaltic starter Oslo — Tallinn (januar 2018)

Mest for pengene, mer tilgjengelig

– De siste årene har Estland opplevd sterk vekst og utvikling. I dag er vi en av verdens mest attraktive reisedestinasjoner. Lonely Planet har for eksempel plassert Tallinn helt øverst på lista som «Best Value Destination» i 2018, sier Tarmo Mutso, sjef for turistforeningen i Estland.

Her ser du den fulle listen over Lonely Planet sine «Best Value» destinasjoner i 2018.

– Når airBaltic åpner vil det være tre flyselskaper som flyr direkte mellom Oslo og Tallinn. Det har aldri vært enklere for nordmenn å besøke Estland. Timingen kunne heller ikke vært bedre. I år feirer nemlig Estland sitt 100-årsjubileum. Derfor er det ekstra mye spennende som skjer, også for turister, fortsetter Mutso.

Tallinn i vinterskrud (Bilde: Visit Estonia)

Gourmet-weekend på budsjett i Baltikums gourmethovedstad

En av de beste grunnene til å besøke Estland nå er den store gastronomitrenden som regjerer der. I den nordiske matguiden White Guide, kommer Estland best ut av de Baltiske landene. Av totalt 160 anbefalte restauranter i Baltikum, ligger 114 av disse i Estland!

Her kan du sjekke ut de 30 beste restaurantene i Estland.

Foodie og matblogger Anders Husa fra Norge, var imponert over sitt besøk til Estland i fjor.

– Etter mitt besøk i Estland i 2015, var det svært interessant å se hvor mye lenger matscenen i landet har kommet på kun to år. Unge estiske kokker, som har hentet verdifull erfaring utenlands, driver utviklingen i en ny og positiv retning mot et moderne og innovativt estlandsk kjøkken – samtidig som de benytter seg av lokale råvarer og opprettholder gamle tradisjoner, sier Husa.

Les flere saker om Tallinn HER og om Estland HER

Prisnivået på gourmetrestaurantene i Estland er ca. halvparten av i Norge (Bilde: Visit Estonia)

 

Kommentarer