Det kan ofte være vanskelig å finne riktig størrelse på håndbagasjen når en skal ut å reise. KLM lanserer nå en ny app som gir KLM reisende mulighet til å sjekke størrelsen på sin håndbagasje — helt enkelt, ved hjelp av mobilen.

Sjekk at du har korrekte mål på håndbagasjen med AR-teknologi. (bildekilde: klm.nl)

Appen er laget ved hjelp av AR teknologi (augmentet reality) og bruker mobilens kamera som en kvalitetssjekk på bagasjestørrelse. Kamera viser en virtuell sekk eller koffert som indikasjon på de rette målene. Ved hjelp av kun mobilen kan en dermed peke kamera mot sin håndbagasje for å se hvordan størrelsen stemmer overens med de målene flyselskapet tillater om bord.

Messenger annonserte tidligere i år at AR teknologi skulle bli tilgjengelig gjennom deres plattform. KLM er med sin nye bagasjesjekk en av de første selskapene som tar i bruk denne teknologien i Messenger.

Les også: Nå kan KLMs kunder bestille flybilletter via Messenger (oktober 2017)

Se hvordan bagasjesjekken fungerer her:

KLM har også tidligere tatt i bruk kunstig intelligens for å gjøre reisen enklere for sine kunder. Gjennom funksjonen BlueBot kan KLM reisende blant annet bestille flybilletter på en smidig og enkel måte gjennom Messenger. I takt med utviklingen innen AR teknologi ønsker KLM å videreutvikle, og forbedre sine tjenesten i fremtiden.

– Vi er veldig stolte av vårt samarbeid med Messenger, og at vi gjennom denne teknologien kan hjelpe våre kunder til en enklere reise. KLM jobber for å følge den siste utviklingen, og vi ligger helt klart i forkant i Norden. For oss handler det om å bruke ny teknologi til å utvikle nye løsninger, som er med på å forbedre servicen og opplevelsen for kundene våre både før, under og etter reisen, sier salgsdirektør Halvor Gløersen i Air France KLM Norge.

KLMs nye bagasjesjekk er tilgjengelig på iPhone (6s og nedover) og kan enkelt finnes hos KLM på Messenger under “Plan & Book”.

Les flere relaterte saker HER og HER – Flere saker om KLM finner du HER

KLM`s App (klm.nl)

Kommentarer