Stadig flere nordmenn velger å jobbe frivillig i ferien, melder STA Travel. I januar har de så langt hatt en dobling i antall henvendelser fra nordmenn som ønsker å bruke ferien sin til noe mer enn bading og soling.

Man kan arbeide som frivillig med dyr i mange land. Her fra Sri Lanka hvor man arbeider med elefanter. statravel.no

Det å jobbe som frivillig i ferien er noe som stadig flere får øynene opp for, forteller reisespesialist Anna Dahl i STA Travel.

– Spesielt ser vi at målgruppen 50 pluss nå kommer på banen. De vil gjøre noe mer i ferien enn å bare ligge på solsengen. De vil gi noe tilbake”.

Er du glad i dyr kan du bruke deler av ferien eller jorden rundt til å arbeide med å bevare orangutanger i Indonesia. (Bildekilde: STA Travel)

Bente Hokland Braathen er en av de som valgte å pakke kofferten for å jobbe som frivillig i fjor sommer.

– Jeg fylte 60, og ville gjøre noe annet. Etter en del søk på nettet landet valget på et prosjekt som STA Travel har i Sør Afrika; School & Educare Assistance Project.   

– Prosjektet er for de aller mest vanskeligstilte i samfunnet, og det var ordentlig tøft å se hvordan mange hadde det. Men det var også en helt fantastisk opplevelse, og jeg skriver fortsatt med flere av ungdommene jeg møtte, forteller Bente Hokland Braathen. 

Glade barn er en av belønningene som frivillig! (Bildekilde: STA Travel)

Tror på en dobling

STA Travel har mange ulike muligheter for de som vil arbeide som frivillig – fra å passe på store kattedyr i Afrika til å undervise barn i Indonsia. 

Både amerikanere og kanadiere har for lengst oppdaget gleden ved å bruke deler av ferien til å hjelpe andre, og STA Travel ser at nå er trenden har nådd hjemme. Såpass mye at de antar en dobling i 2019 av antall nordmenn som vil reise som frivillige.

– Du kan fint kombinere en eksotisk ferie med å arbeide som frivillig en uke eller gjerne lenger, forteller Anna Dahl, reisespesialist i STA Travel Norge.

Anna Dahl mener at før var det bare ungdom som søkte etter frivillig arbeid i utlandet, men nå er det nå stadig flere i alle aldre som ønsker å bruke ferien til å gi tilbake.

– Jeg tror det er en kombinasjon av at vi stadig blir mer bevisste på hvor godt vi har det i Norge, og ønsker å gi noe tilbake parallelt som ønsket om den ekte, autentiske og genuine opplevelsen forsterker seg som trend fra år til år”.

Med STA Travel kan du delta på mange ulike prosjekt avhengig av hva du interesserer deg for. Turene passer for alle fra 16 til 80 år, og noen av prosjektene tillater også barn fra 10 år og oppover.

– Senest sist uke fikk vi en henvendelse fra en mor som ville reise med tenåringen i huset. Det er jo veldig moro, avslutter Anna Dahl.

Her er noen utvalgte prosjekter;

Eksempler på frivillig arbeid med dyr;

  • Arbeide med elefanter i Ngombo på Sir Lanka
  • Arbeide med bevaring av orangutanger på Borneo i Indonesia
  • Arbeid med alt fra løver til elefanter i Hartees Animal Sanctuary i Sør Afrika.
  • Arbeide med store kattedyr på Wild Cat Kimberly i Sør Afrika

Eksempler på frivillig arbeid med barn;

  • Engelsklærer i Argentina eller på Bali
  • Idrettslærer i Sør Afrika
  • Arbeide med vanskeligstilte barn i området rundt Cape Town, Sør-Afrika

Les mer HER

Les også: 11 utvalgte reiser for deg som vil gjøre en forskjell i ferien (juni 2018) – STA Travel lanserer åtte eksotiske reiser med National Geographic Journeys! (juni 2017) 

Kommentarer