NAF har laget en tjeneste for å gjøre Norgesferien enda bedre, og vitalisere lokalsamfunnene. “NAF Lokale opplevelser” er en ny digital reisetjeneste som skal øke reiseopplevelsen langs norske veier med fokus på de virkelig lokale, autentiske perlene.

Med Rondane, Dovrefjell og Sunndalsfjella Nasjonalparker som nærmeste nabo kan Kvistli Islandshester tilby deg unike turer i Norges kanskje flotteste rideterreng. (FOTO: NAF Lokale opplevelser)

– Vi ønsker å få flere til å velge norgesferie, og når de gjør det skal de få de beste tipsene, samtidig ønsker vi å tilgjengeliggjøre lokalsamfunnene i landet, sier kommunikasjonsrådgiver i NAF, Ann Cathrin Andersen.

Sommeren 2018 lanserte NAF en ny reisetjeneste, og de har valgt å starte med opplevelser langs strekningen Nasjonal turistveg Rondane.

– Det er et område med et godt utvalg av lokale, autentiske opplevelser og aktiviteter, i storslått natur, og utenfor allfarvei,sier Andersen.

Kongsvold Fjeldstue er kjent for tilberedelsen av kortreist mat. Maten er laget fra grunnen av basert lokale råvarer og reflekterer tilbyderens kunnskap om lokal mat og mattradisjoner. (FOTO: NAF Lokale opplevelser)

NAF Lokale opplevelser gjør det mulig for lokalbefolkningen å promotere seg selv og sin næring. Det er en plattform mellom de lokale aktørene og kundene. NAF håper dette kan bidra til vekst av lokal næring og et mer bærekraftig lokalsamfunn, samtidig som folk får tilgang til de unike, lokale opplevelsene.

Lokale opplevelser er det fokus på det virkelige lokale, deriblant lokale guider, lokale tips og lokale opplevelser. (FOTO: NAF Lokale opplevelser)

Mål om å ekspandere til hele landet

NAFs ambisjon er å ekspandere tjenesten på kryss og tvers av hele Norge og ta posisjonen som den samlende aktøren som gir reisende gode, lokale opplevelser langs norske veier.

– For at vi skal lykkes er det avgjørende at vi har med gode partnere på laget fra hele reiselivet. Vi er derfor stolt over å ha fått med oss blant annet Circle K og Visit Norway i en så tidlig fase, sier Andersen.

Bergsengseter er et tun av syv restaurerte tømmerhus av unik karakter – de eldste er fra 1793. Her finnes ikke mobildekning eller TV. Bo godt, sov godt og forelsk deg i tradisjonene, naturen og de enkle gledene på en ekte, norsk seter. (FOTO: NAF Lokale opplevelser)

Ta en titt på NAF Lokale opplevelser HER

Kvebergsøya Gard ligger idyllisk til i Grimsbu i Folldal kommune, og er et av stedene i tjenesten du kan besøke. Gården har røtter tilbake til 1600-tallet og mange gamle, restaurerte bygninger og moderne fasiliteter. (FOTO: NAF Lokale opplevelser)

Kommentarer