Norgesferie blir stadig mer populært. – Sett av tid til noen uforutsette stopp og spontane omveier. Det er ofte de tingene du ikke visste om, som blir de største opplevelsene, anbefaler NAF sin reiseekspert, Per Roger Lauritzen.

Norgesferie har mye å by på. Med NAFs nye reisetjeneste lokalkjent.no finner du frem til skjulte reiselivsperler over hele landet. (Foto: NAF)

Norge er et langstrakt og kronglete land, men også et land der det bor folk nesten i hver krik og krok. Det gir store muligheter til morsomme ferieopplevelser. Ifølge Virkes reiselivspuls vil nesten halvparten av oss tilbringe årets sommerferie i hjemlandet. 

– Bilferie i Norge byr på mange muligheter. Du kan kombinere nesten alle ferieformer og oppleve variert klima og terreng, sier Lauritzen. 

Lokalkjent 

Selv reiser Lauritzen Norge på kryss og tvers i bobil, med turstøvler og kajakk i bagasjen,når han samler inn informasjon til den tradisjonelle veiboka og de andre populære reisebøkene fra NAF.  

– Fordelen med bilferie er at du kan ta med deg mye mer, og pakke for mange ulike aktiviteter, sier Lauritzen. 

Sommeren 2019 lanserte NAF en ny og innovativ reisetjeneste, lokalkjent.no. Der finner du lett frem til de gode, lokale reiseperlene i området du skal besøke. Du kan også booke deg inn på overnattinger, opplevelser og spisesteder. 

Les også: NAF løfter lokalsamfunnene med ny reisetjeneste: Hit bør du reise i sommer (juli 2018)

– Det finnes mange bortgjemte plasser som folk knapt har hørt om, og mange flinke folk som skaper seg en arbeidsplass og tilbyr unike lokale opplevelser. Det er et hav av spennende steder du kan stoppe bare på grunn av den lokale maten, sier Lauritzen, som også jobbet med en ny NAF-bok om skjulte norske reiselivsperler. 

Ekspertens tips 

Lauritzen synes det er vanskelig å plukke ut noen favorittruter langs norske veier – det er så mange fine å ta av. Likevel er det to strekninger han vil slå et slag for i sommer. 

– Har du ikke kjørt Sognefjellsveien, fra Gudbrandsdalen opp til Lom, via Bøverdalen til Luster og så til Sogndal, så har du virkelig gått glipp av noe. Jeg vil også trekke frem Vesterålen, særlig en kjøretur langs kysten av Andøya. Der er det både vakkert, med flotte sandstrender og fjellandskap, og masse du kan oppleve, sier Lauritzen. 

Flere saker om bilferie finner du HER og om andre reisetips HER

Kommentarer