Wicklow sør for Dublin blir vertskap for den neste utgaven av det bærekraftige utendørsarrangementet Ecotrail som finner sted den 28. september. Etter stor suksess med Ecotrail-arrangementene i Stockholm og Oslo blir Wicklow den 10. europeiske destinasjonen på vertslisten for det anerkjente internasjonale trailløpet.

Opp turstien The Great Sugarloaf utenfor Wicklow i Irland (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Lørdag 28. september samles trail-løpere fra hele verden til Ecotrail Wicklow ved Bray Seafront, mindre enn en times kjøretur fra den irske hovedstaden Dublin. Her kan deltagerne velge mellom en rekke forskjellige ruter, som alle gir muligheten til å utforske områdets unike natur og nyte den imponerende utsikten underveis.

Rutene både starter og slutter ved stranden i Bray og går forbi noen av Wicklows flotteste naturområder, som for eksempel klipperuten Bray Head, den frodige hagen Killruddery Gardens, turstien The Great Sugarloaf, Irlands høyeste foss, Powerscourt Waterfall, østkystens visst nok mest dramatiske tursti, Wicklow Way, samt den billedskjønne innsjøen Lough Tay.

Ecotrail er kjent for sin miljøvennlige profil, og hvert arrangement forplikter seg til blant annet å redusere avfallsmengden, minimere den miljømessige påvirkningen samt promotere offentlig transport.

Ecotrail-arrangementet har tidligere vært arrangert i nærheten av andre europeiske byer, som for eksempel Stockholm, Oslo og Reykjavík.

– Vi gleder oss til å ønske Wicklow velkommen i Ecotrail-familien. Trailløp er en av de raskest voksende sportsgrenene i verden, og Wicklow er en fantastisk tilføyelse til listen vår over destinasjoner. Etter selv å ha opplevd Wicklows skjønnhet mot slutten av fjoråret mener jeg at Ecotrail Wicklow har potensial til å bli et av våre mest populære arrangementer, sier Jean Charles Perrin, som er grunnlegger av Ecotrail-konseptet og direktør i Ecotrail International.

Du kan lære mer om Irland på www.ireland.com, om Ecotrail HER og om Wicklow HER

Les også: Dramatisk tursti langs klippene i Nord-Irland gjenåpnes etter 80 årGeocaching: Moderne skattejakt i IrlandI en galakse ikke så langt borte… kan Irland føle “the Force”

Flere saker om Irland finner du HER

Kommentarer