Cruiserederiet NCL blir det første til å delta i et insentivprogram som skal promotere bærekraftig cruisetrafikk til havnen i Cannes

NCL – Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. (“Selskapet”), som er et ledende globalt cruiserederi som driver Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises og Regent Seven Seas Cruises, har forsterket sin forpliktelse til å bevare miljøet i havene og på land ved å signere et cruisecharter utviklet av myndighetene i Cannes i samarbeid med CCI Nice Côte d’Azur. Formålet med charteret er å fremme bærekraftig cruisetrafikk til havnen i Cannes.

Dette cruisecharteret er basert på fire kriterier som skal promotere bærekraftig cruisetrafikk til havnen i Cannes: Reduksjon av luftutslipp, reduksjon av forurensning av sjøen, beskytte biomangfoldet og implementering av en global miljøpolitikk.

Charteret trådte i kraft den 25. juli 2019 og vil gjelde retroaktivt for hele 2019-sesongen. Som en kompensasjon for selskapets økte kostnader forbundet med denne avtalen, og som i det alt vesentligste skyldes økte drivstoffkostnader og økte avgifter for å losse avfall, gir havnen i Cannes en rabatt på 0,20 euro per passasjer. 

– Vi er glade over å være det første og eneste cruiserederiet som inngår denne avtalen med de lokale myndighetene i Cannes og CCI Nice Côte d’Azur, sier James S. Mitchell, Vice President Marine (Health, Safety, Environment and Medical) hos Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

– Vi retter også en takk til Intercruises Shoreside & Port Services om har tilrettelagt denne avtalen. Bevaring av marine miljøer og kystmiljøer er en vital del av selskapets globale miljøprogram ‘Sail & Sustain,’ og vi arbeider tett med alle havner og destinasjoner vi besøker verden over for å sikre at vi oppfyller og overgår de lokale forskriftene og retningslinjene for å ivareta miljøet best mulig.”

Avtalen ble signert under en seremoni i rådhuset i Cannes torsdag den 25. juli 2019. Her deltok blant annet James S. Mitchell, Vice President Marine HSEM, (Health, Safety, Environment and Medical) i Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., David Lisnard, ordfører i Cannes, samt Jean-Pierre Savarino, President i CCI Côte d’Azur. 

Vi ser på dette cruisecharteret som et initiativ som både skal promotere bærekraftig cruisetrafikk, samt som et insentiv til de selskapene som allerede gjør mye for å opprettholde luftkvaliteten og miljøet i havet og på havbunnen i Cannes-bukta. Vi er derfor glade over å kunne ønske Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., som en lojal og langsiktig partner med Cannes havn, velkommen til å bli det første selskapet som inngår dette cruisecharteret”, sa ordfører David Lisnard i Cannes.

Flere saker om NCL – Norwegian Cruise Line finner du HER

Kommentarer