Norwegian Cruise Line har startet seilinger fra Nederland og Amsterdam med den europeiske debuten til Norwegian Pearl. Rederiet har nå for første gang seks skip i Europa.

Penthouse Suite ombord i Norwegian Pearl (bildekilder: NCL/atlanticlink.net)

På lørdag den 8. juni ble Norwegian Pearls kaptein, Paul von Knorring, sammen med skipets andre offiserer hedret med en plakett og bynøkkelen til Amsterdam fra lokale myndigheter fra Amsterdam havn, Amsterdam cruisehavn og passasjerterminalen i Amsterdam, som en del av den maritime tradisjonen.

Norwegian Pearl har plass til 2400 passasjerer og la den 11. mai ut på sin første sesong i Europa, der det ble det største skipet som seiler på Themsen ved Tilbury i Essex i England.

Båten vil seile på Nordsjøen og Østersjøen fram til utgangen av juni, før båten forflytter seg til Roma (Civitavecchia) for en sesong med forskjellige turer på Middelhavet.

– Som den eneste nordamerikanske cruiseoperatøren som seiler hele året i Europa, er vi svært glade for å kunne tilby gjestene nye og interessante reiseruter som er fulle av historie, kultur og forskjellige landskaper mens de hygger seg på de forskjellige skipene vi har i regionen. Dette inkludere Norwegian Pearl som får en hjemmehavn i Europa for første gang, sier Andy Stuart, President og Chief Executive Officer for Norwegian Cruise Line.

Andy Stuart (NCL)

Havnen er fint plassert i nærheten av Amsterdams lufthavn Schiphol, Europas tredje største internasjonale flyplass, samt byens kulturelle severdigheter der gjestene kan gå rundt og utforske den nederlandske hovedstaden — fra de ikoniske kanalene og Avant Garde-arkitekturen til koselige kaféer og sjarmerende gater — både før og etter de drar av sted med Norwegian Pearl.

– Vi er svært glade for å kunne ønske Norwegian Pearl velkommen til sin nye hjemmehavn for 2019-sesongen, sier Alma Prince, Commercial Manager Cruise hos Amsterdam havn

– Amsterdam har en unik plassering i hjertet av Vest-Europa og tilbyr internasjonale gjester muligheten til å kombinere et cruise med utforskning på land av det gamle kontinentet med sine mange skatter.”

I løpet av Norwegian Pearls første sesong i Europa vil skipet seile 10—14-dagers cruis til de greske øyene; Middelhavet og den franske, spanske og italienske rivieraen fra Amsterdam, Barcelona, Venezia og Roma fram til 14. oktober.

Kommentarer