Totalt 301.453 passasjerer reiste over Stavanger lufthavn Sola i februar. Det er 4.5 % flere enn samme måned året før. Størst fremgang var det i utenrikstrafikken som økte med ni % til 105.004 reisende. Den norske innenrikstrafikken steg med 3.4 % til 181.860, mens helikoptertrafikken offshore falt med 6.4 % til 13.856.

Trenden har snudd på Stavanger lufthavn Sola. Nå peker pilene oppover igjen etter tre-fire år med (nesten) uavbrutt nedgang i passasjertallene.

Harald Minge (foto: ©otoerres)

– De gledelige tallene fra Stavanger lufthavn Sola bekrefter at næringslivet i regionen reiser seg igjen etter noen harde år. En økning på hele ni prosent når det gjelder utenlandsreiser viser at Norges mest internasjonale bedrifter skal ut i verden igjen for å handle. Generell økning i aktiviteten for den viktigste industrien vår er nok hovedgrunnen, men vi vet også at for en rekke selskaper har økt fokus på eksport vært en viktig del av omstillingsarbeidet, sier Harald Minge, administrerende direktør, Næringsforeningen i Stavanger-regionen.

Les flere saker om Stavanger lufthavn Sola HER 

Les også: 12 procents øgning og ny rekord i Billund lufthavn - Sol, ski- og storbyferie gav februar-rekord

 

Kommentarer