Det finnes mange av oss som liker å se på sportsarrangement der det skjer fremfor å se det på TV. Dette gjelder de fleste sporter, og ikke minst i fotball. Stemningen på stadion i England, fotballens hjemland er noe enhver burde få med seg en gang eller siden. Det å reise for å se Premier League- kamper i England, eller se fotball som del av en ferie har vært populært blant oss nordmenn lenge, men det finnes også en god del feller du kan gå i. Her er noen tips på ting du bør tenke på om du planlegger din neste fotballtur, enten du vil til Old Trafford, Anfield eller et annet sted.

Anfield Road - Liverpool - Hjemmekamp
Alltid fullsatt på Anfield – hjemmebanen til topplaget Liverpool (Bilde av Tembela Bohle fra Pexels)
1. Vær tidlig ute

Til de største Premier League- kampene er alltid kamp om billettene. Stort sett blir hele sesongens kamper annonsert enn drøy måned før første serierunde går av stabelen i løpet av den første uka i august.

Derfor kan det lønne seg å planlegge en god stund i forveien om du vil sikre deg gode billetter, samt rimelige flybilletter og hotellrom. Enten du vil få med deg tampen av 2019/2020 sesongen eller begynnelsen på neste kan det være lurt å sjekke hvilke kamper som skal spilles en god stund i forveien.

2. Følg med på hva som skjer

Det lønner seg også å holde seg oppdatert via nettsider og sosiale medier for å vite om kamper blir utsatt, hvilke lag som er i storform, og annet som skjer i Premier League før du skal ta turen over.

Hos unibet blogg kan du følge med på hvordan Premier League utfolder seg imens du tenker på hvilken kamp du vil se. Siden gir deg en god oversikt over de største hendelsene og hva som er på horisonten.

Dette er nyttig for deg som vil finne ut av hvilken kamp du burde få med deg før du tar det neste steget med å booke billetter. Ved å følge med kan du lettere finne kampen som sikrer deg den beste atmosfæren, enten det er et oppgjør mellom byrivaler eller en målfest.  

3. Bruk offisielle kanaler

Når du skal kjøpe billetter lønner det seg å alltid bruke de offisielle nettsidene til sportsklubben. Vi har alle hørt skrekkhistorier om noen som har betalt blodpris for billetter i siste liten, kun for å finne ut at billettene slettes ikke er ekte.

Så godt du kan, prøv å unngå svartebørsen utenfor stadion, og bruk heller offisielle nettsider og kjente aktører i markedet. Det kan også lønne seg å se billettene før man kjøper dem og sammenlikne med noen som har ekte vare. Slik kan du unngå en real nedtur.

Det kan også lønne seg å bli medlem i en klubb for å få tilgang på billetter rett etter sesongkortholderne, men før de blir lagt ut for salg til alle andre. For å bli medlem burde du besøke hjemmesidene til din klubb for å se mer, men prisene på dette rangerer fra 30 til 40 pund.

4. Ta del i festlighetene

Engelske fotballfans er blant de mest engasjerte i verden. Om du vil få det meste ut av opplevelsen burde du finne deg en pub i nærheten av stadion, spesielt en som er full av lokale fans.

Der kan du virkelig komme i stemning før kamp og lære et og annet om hvordan de lokale varmer opp til kamp. Puber i England er svært sosiale, så vær åpen for en god samtale.

Fotball - Gress - fotballspiller - Illustrasjon
Nordmenn elsker å dra på fotballtur til England (Bilde av Emilio Garcia fra Unsplash)

Kommentarer