Sveitsiske Geneve frister med et bredt spekter av kulinariske, kulturelle og kunstneriske begivenheter.

Geneve - Lac Leman - Genfersjøen - Oversikt  - Sveits
Geneve ligger ved Lac Leman i det sydvestlige Sveits, ikke langt fra grensene til Frankrike og Italia (Fotokilde: ©GeneveTourisme/Related.dk)

Her er noen av de som vil finne sted i første halvdel av 2020:

Gatematens festival

I juli feirer Genève også Street Food Festival i den historiske bydelen. Her kan lokale og besøkende nyte et stort utvalg smaksopplevelser fra matvogner, restauranter, kjøpmenn og lokale bønder, som i løpet av en helg samles på gaten Promenade Saint-Antoine. Datoene for 2020 er fra 25. til 28. juni og fra 27. til 30. august.

Les mer på Street Food Festival`s nettsider HER

Tidligere saker: Grønnsaker og gatemat på menyen i Geneve (mai 2019)

Geneve inviterer til matfestivaler i 2020 (bildekilder: geneve.com/related.dk)

Grønnsaker på menyen

I juni setter Genève grønnsaker på menyen når byens spisesteder for tredje år på rad feirer Veggie Week. I løpet av to uker kan man på en rekke utvalgte spisesteder nyte spesielle vegetariske menyer som er satt sammen av kreative og talentfulle kokker.

Konseptet omfatter både restauranter på femstjerners hoteller og lokale restauranter, og besøkende kan pleie smaksløkene med blant annet indisk, italiensk, fransk og japansk vegetarmat. Veggie Week 2020 skulle ha vært avholdt i juni, men er på grunn av coronakrisen utsatt til 2021.

Les mer på Veggie Week`s nettsider HER

Åpent hus hos vinprodusentene

Lørdag den 25. mai kan vinentusiaster smake på lokale viner fra regionens omkring 90 vinbønder, når disse åpner dørene for den årlige «Open Cellars Day», som har gått av stabelen i over 30 år.

Vingårdene kan besøkes ved bruk av sykkel eller til fots, med gode muligheter til å nyte naturen langs vinmarkene underveis – men det er også mulig å ta buss. Open Cellars Day avholdes én gang i året, men mange av vingårdene kan besøkes året rundt – for eksempel i kombinasjon med en sykkeltur på elsykkel.

Les mer om «Open Cellars Day» HER

Vinsmaking i vinmarkene utenfor Geneve (Fotokilde: ©GeneveTourisme/Related.dk)

Tidligere saker: Åpent hus hos vinprodusentene i Geneve (april 2019) – På sykkel gjennom Geneves vinmarker (mars 2018) – 48 timer i Geneve: Vingårder, kunstgallerier, strand og «mini-Italia»

Kveldsåpent på lokale gallerier

Dagene 1.mars og 14. mai er stemningen ekstra livlig i området Quartier des Bains. Da er det nemlig Nuit des Bains – et «åpent hus»-arrangement der alle galleriene og museene åpner dørene slik at både lokale og besøkende kan gå fra galleri til galleri med et glass vin eller en øl i hånden.

Les mer om Nuit des Bains HER

Arrangementet er populært både blant forretningsmenn, studenter og kunstentusiaster. Nuit des Bains arrangeres fire ganger i året. Quartier des Bains huser 15 forskjellige små gallerier med fokus på lokale kunstnere. Her finner du også det moderne samtidskunstmuseet MAMCO, samt kunsthallen Centre d’Art Contemporain Geneve.

Les mer om Quartier des Bains, MAMCO og Centre d’Art Contemporain Geneve HER, HER og HER

Flere saker om Geneve finner du HER og om Sveits HER og HER

På sykkeltur i vinmarkene rundt Geneve (Fotokilde: ©GeneveTourisme/Related.dk)

Kommentarer