Nordland, Troms og Finnmark skal representere Nord-Norge på verdens største mat og landbruksmesse – Internationale Grüne Woche i Berlin. Sammen skal de profilere nordnorske mat- og reiselivsbedrifter for et internasjonalt publikum og vise frem landsdelen som matregion.

Noen av matprodusentene som skal representere regionen. (Foto: Hanne Sofie Trager)

Tilsammen 27 bedrifter fra regionen, reiser de neste ukene til Grüne Woche i Berlin. Her skal de i de 10 dagene messen varer, vise fram landsdelens matmangfold og de mange fantastiske reisemålene i nord. Arrangementet gir også deltagerne en unik arena for nettverksbygging, både med «kollegaer» fra regionen samt resten av landet og andre land.

– Lokalmatprodusentene tilbyr mat fra både fra hav, land, sjø, vidde og fjell til tyskerne som besøker standen. Vi byr på en spennende kulinarisk reise med spesialiteter fra midnattsolens- og nordlysets rike. Vi er utrolig stolte over bedriftene som denne gangen skal representere Nord-Norge, og gleder oss til å komme i gang, sier Hanne-Sofie Trager, prosjektleder for deltagelsen. 

Skal gi tyskere smaken på Nord-Norge

Kokker og lærlinger fra regionen skal trylle frem spennende smaksprøver som skal vise essensen av det Nord-Norge har å by på av smak og mat. Kjøkkenet ledes av Siv-Hilde Lillehaug fra restaurant Lofotmat og Nils Arthur Gjeitanger fra restaurant BARK.

– Nord-Norge har et stort potensial til å vokse som kulinarisk destinasjon. NordNorsk Reiseliv og utvalgte reiselivsbedrifter som har natur og kultur i sin portefølje, er med på messen for å bygge bro mellom mat og reiseliv. De skal også synliggjøre og informere om hvilke muligheter som finnes i landsdelen, sier Trager.

Som en del av forberedelsene for å få “foodies” i Tyskland interessert i hva Nord-Norge har å by på, har det i forkant av messen blitt arrangert en tur for tysk matpresse.

Bedriftene som representerer Nord-Norge i Berlin:

Nord-Norges deltagelse på Internationale Grüne Woche 2019, er et samarbeid mellom Innovasjon Norge, Nordnorsk Reiseliv og Fylkesmennene i de nordligste fylkene. Det er Fylkesmannen i Nordland som har prosjektledelsen for delegasjonen.

Les også: 15.000 smaker fra hav og fjell til TysklandSkal gi europeere smaken av fjellet 

Les flere saker om Grüne Woche HER — Nettsidene til Grüne Woche finner du HER 

Kommentarer