Flyselskapene Nordica og LOT Polish Airlines inngår den 19. november en ny strategisk allianse. Samarbeidet innebærer en felles kommersiell plattform, felles billettsystem og en deling av flyselskapskoder.

Jaan Tamm (nordica.ee)

Jaan Tamm (nordica.ee)

Nordica skal hjelpe LOT med å øke effektiviteten på det operative arbeidet tilknyttet regionale fly. Den første nye ruten Nordica vil tilby i de kommende månedene er Stockholm — Warszawa. I tillegg kommer Nordica til å tilføre flåten tre nye fly og 70 nye jobber i løpet av neste år. Som et ledd i samarbeidet kjøper LOT 49 prosent av aksjene i Nordicas datterselskap, Regional Jet.

For reisende fra Oslo og Trondheim medfører samarbeidet ingen praktiske endringer. Med sine 13 ukentlige avganger mellom Oslo og Tallinn, og to ukentlige avganger mellom Trondheim og Tallinn, tilbyr selskapet gode forbindelser både for forretnings- og feriereisende.

– Nordica går inn i en ny fase i selskapsutviklingen. Samarbeidet med LOT Polish Airlines er med på å sikre børekraftig forretningsutvikling og økonomisk trygghet. I tillegg gir det også selskapet en troverdighet i det internasjonale flymarkedet. At LOT er villige til å bli medeier i vårt datterselskap Regional Jet, viser at alliansen med Nordica er en langsiktig plan snarer enn et kortsiktig prosjekt, sier Jaan Tamm som er administrerende direktør i Nordica.

Han forklarer videre de underliggende årsakene til å inngå et samarbeid med en sterk strategisk partner. I de første ni månedene i 2016 leverte Nordica tjenester verdt 4,7 millioner Euro. Dette er forventet å øke med 150 prosent neste år.

Les også: Kortfakta om Nordica

LOT er et lønnsomt flyselskap som i 2016 gjennomgikk en vellykket omstrukturering av selskapet. LOT har åpnet 25 nye ruter bare i år, inkludert to langdistanseruter til Tokyo og Seoul og er et av Europas raskest voksende og mest punktlige flyselskap.

Rafał Milczarski (bilde: lot.com)

Rafał Milczarski (bilde: lot.com)

– Vi er veldig glade og stolte over at LOT snart vil kunne tilby sin gode service til passasjerer som reiser fra Tallinn til Europa. I tillegg til å tilby flyvninger via Warszawa til mange destinasjoner i hele verden. Sammen med Nordica sørger vi for å styrke flytilbudet i Sentral- og Øst-Europa. Samtidig viser slike innovative samarbeid at vi er konkurransedyktige overfor store Vest-Europeiske flyselskap, sier RafaÅ‚ Milczarski, som er toppsjef  i LOT Polish Airlines.

Les også: Kortfakta om LOT Polish Airlines

Alliansen gjør det mulig å fortsette arbeidet for å skape en effektiv transitt-hub for langdistanse flyvninger i Warszawa. Både Polen og Estland, som er de mest dynamiske økonomiene i Øst-Europa, tjener på dette.

Nordicas samarbeidsavtale med Adria Airways ble signert med en varighet på et år og med mulighet for et års forlengelse.

– Selskapsstrukturen og oppstarten av Nordica ble fullført i høst og vi bestemte oss for ikke å forlenge avtalen. Jeg ønsker å takke ledelsen i Adria Airways for det gode samarbeidet. Det var på grunn av dem at vi på så kort tid klarte å stable et velfungerende selskap på bena, sier Jaan Tamm.

Les også: Nordica and LOT Polish Airlines to launch strategic cooperation

Samarbeidet med en ny strategisk partner vil ikke bety en forandring for passasjerene som har booket sine fly med Nordica.

– Alle flyvninger vil gå som planlagt med uendrede rutetider. Samarbeidet vi har med Adria Airways vil fortsette slik det er nå i to uker til og alle utstedte flybilletter vil være gyldige. Reservasjoner av flyvninger fra 19. november vil bli endret av reisebyråene uten ekstra kostnad, sier styreleder i Nordica.

– Vårt samarbeid med LOT er gode nyheter for alle passasjerer som reiser fra Tallinn fordi vi nå kan tilby et langt større utvalg av flyvninger, sier Tamm.
Det vil snart være mulige å kjøpe billetter til hele verden fra Nordica og LOT gjennom nordica.ee eller lot.com.

Les flere nyheter om Nordica HER

Les flere nyheter om LOT – Polish Airlines HER 

 

Kommentarer