Michelinguiden i Norden vil senere i år bli presentert via et digitalt event, med Stavanger-regionen og Rogaland fylkeskommne som vertskap.

Bokomslag - Guide Michelin Nordic countries - 2021
Michelin Guide Nordic Countries 2021 vil bli presentert gjennom et digitalt event senere i år (Bildekilde: guide.michelin.com)

Michelinguiden har bestemt seg for å flytte datoen for Michelin Guide Nordic Countries 2021, fra 8. februar til senere i vår. Utdelingen kommer til å foregå via et digitalt event sammen med Visit Region Stavanger, Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune.

Les også: Michelin-stjernene 2021 skal deles ut i Stavanger (mars 2020)

På grunn av pandemien som pågår og de ulike restriksjonene de nordiske landene har å forholde seg til, blir det utfordrende for Guide Michelin å samle en stor gruppe mennesker på ett sted.

– 2020 ble et belastende år for hele restaurantbransjen rundt om i verden. På tross av dette har våre team blitt ekstremt imponert over det engasjementet og kreativiteten kokker og deres medarbeidere har vist i sin krisehåndtering, og ikke minst hva de har klart å oppnå. Ved å lansere stjernene for 2021 på denne måten, håper vi å kunne hedre og gi en velfortjent oppmerksomhet til hele bransjen, sier Gwendal Poullennec, internasjonal direktør for Guide Michelin.

Det engasjementet og tilpasningsevnen kokker og restauratører i Norden har vist under pandemien, er tegn på en industri med et enormt potensial. Michelinguiden vil støtte de beste talentene, samt få matelskere til å gjenoppdage gleden av god mat. I tillegg til de ettertraktede stjernene, vil den digitale begivenheten inkludere det nye utvalget av Michelin’s “Green Stars” som vil bli tildelt restauranter som har et dypt engasjement for bærekraftig gastronomi. For tredje år på rad blir det også delt ut priser til kokker som har påvirket bransjen på ulike måter.

– Stavanger-regionen og Rogaland, er valgt til å være vertskap for den digitale Guide Michelin-lanseringen i 2021. Vi ser frem til å være en partner med Michelinguiden på dette viktige arrangementet for Stavanger-regionen. Vi har fantastiske restauranter med noen av Norges beste kokker samt en region som har et bredt utvalg av ettertraktede råvarer. Med Michelinguidens oppmerksomhet etablerer vi oss igjen som et veldig spennende reisemål for matopplevelser, sier Elisabeth Saupstad, reiselivsdirektør, Visit Region Stavanger.

Flere saker om Michelinguiden finner du HER

Følg Michelinguiden på Instagram HER og på Facebook HER

Kommentarer