Nordmenn som får penger til overs ved å bestille ferien som en pakkereise, velger aller helst å legge sparebeløpet rett i sparegrisen. Svenskene derimot, velger i stedet å unne seg litt ekstra i form av mat og drikke under ferien. Det viser en ny undersøkelse gjennomført av det nettbaserte reisebyrået Expedia.no.

Charlotte Gogstad er talsperson for Expedia

Charlotte Gogstad er talsperson for Expedia

Statistikk fra Expedia.no viser at reisende kan spare 972 kroner i snitt ved å bestille fly og hotell som en pakke.1 Å bestille reisen som en del av en pakke og samtidig spare en slant, er noe over 80 prosent av nordmennene kunne tenkt seg, og danskene og svenskene er ganske så enige. Hvordan de ville brukt sparepengene varierer dog fra land til land. Majoriteten av nordmenn (28,8%) sier at de ville spart pengene, mens de fleste svenskene (28,4%) ville brukt sparebeløpet på mat og drikke under ferien. Danskene derimot, vil helst bruke de på opplevelser og aktiviteter (24,1%).

Sterke norske preferanser

Undersøkelsen viser videre at vi nordmenn har sterkest preferanser i Skandinavia når vi skal bestille ferien vår. Vi bryr oss generelt mer om pris enn våre naboer i Sverige og Danmark, og den prisbevisste nordmannen kommer ekstra tydelig fram når det gjelder bestilling av flyreisen. Lav pris er viktigere enn å bestille den raskest mulige reiseruten uten mellomlandinger, og bare et fåtall synes det er viktig å reise med et spesifikt flyselskap.

Når det kommer til hotellbooking er også preferansene sterke, og her er beliggenhet det viktigste elementet, før gode anmeldelser, lav pris og gratis Wi-Fi. Nordmenn scorer høyest på alle punkter — bortsett fra det å reise med et bestemt flyselskap og ha adgang til spa- og badstu-fasiliteter på hotellet. Det synes både svenskene og danskene er viktigere.

Pakk reisen selv

Mens bare en tredjedel av nordmennene vanligvis booker hele reisen i en pakke, melder hele 50 prosent av svenskene og danskene at de vanligvis booker pakkereise. 82,9 prosent av nordmennene sier dog at de ville foretrukket å bestille reisen som en pakke når de får opplyst at de kan spare nesten en tusenlapp på det.

— Pakkereiser blir ofte assosiert med charterreiser, og mange mener en litt lavere pris går på bekostning av fleksibilitet og autentisitet. Det mange ikke vet er at flere reisebyrå tilbyr pakkereiser til en lavere pris uten å ta fra deg friheten til å velge akkurat den reisen du selv ønsker. Hos Expedia.no sparer du i gjennomsnitt 972 kroner ved bestille både fly og hotell i samme slengen. Det utgjør et samlet sparebeløp på nesten 3,5 milliarder kroner hvis alle som booker fly og hotell separat hadde booket dette som en pakke i år, forteller Charlotte Gogstad i Expedia.no.2

Nettbaserte reisebyråer som Expedia forhandler hele tiden spesialpriser med hoteller og flyselskaper; ofte forhandler de fram nedsatte priser og eksklusive tilbud fra hoteller og flyselskaper som kun er tilgjengelig om brukeren bestiller fly og hotell sammen.

Sparer tid og penger

Over halvparten av nordmennene i undersøkelsen har svart at de sjekker mellom tre og fem nettsteder før de bestiller reisen, mens én av fem sjekker enda flere. Det går med andre ord med mye tid til planlegging av turen. 16 prosent av de spurte påstår at det er så mange valg takket være internett i disse dager, at det gjør prosessen enda mer stressende enn i tiden uten internett.

— Mulighetene for bestilling av reiser på nett er uendelige, og det går med mye tid på å sjekke alle muligheter før man til slutt bestemmer seg. Fordelene med å booke hele reisen gjennom én reiseoperatør, er ikke bare at du sparer penger, men det er også enklere å forholde seg til. Expedia gjennomførte nylig en undersøkelse som viste at mobiltelefonen er vårt viktigste reisefølge. Har du booket hele reisen gjennom for eksempel Expedia og benytter deg av appen vår, mottar du nyttige påminnelser før og underveis på reisen din. Da trenger du ikke scrolle deg igjennom et titalls mails for å finne ut hvilken operatør du egentlig valgte å booke igjennom, avslutter Gogstad.

Kommentarer