Feriene våre blir stadig mer kostbare. Sommeren 2019 økte erstatningene etter avbestilte reiser med nærmere 40 prosent. Det viser tall fra Gjensidige.

Cruiseskip og ferjer utenfor Tallinn – hovedstaden i Estland (©otoerres)

Bare i juni og juli har Gjensidige alene utbetalt avbestillingserstatninger for over 21 millioner kroner. Folk avbestiller for i snitt 10.000 kroner, et snitt som stadig beveger seg oppover.

– Antallet avbestillinger er relativt stabilt, så det er type reiser som blir dyrere. Vi reiser som aldri før, og tallene gir en indikasjon på at nordmenn bestiller reiser til mer eksotiske og kostbare reisemål, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

– Dette passer godt med tanke på den gode økonomien mange nordmenn har.

Tallene fra i sommer (2019) følger opp trenden fra de siste fem årene, der erstatningene i den perioden har økt med 60 prosent. 

– I fjor registrerte vi mer enn 10.000 avbestillinger, de aller fleste for turer til utlandet, forteller Rysstad.

For å få dekket avbestilling skal det i hovedsak dreie seg om uventet akutt sykdom hos seg selv eller i nærmeste familie.

Rysstad tror ikke nordmenn er mer syke nå enn før, men når flere reiser oftere og lengre, og de eldre også reiser mer, kan det være noe av forklaringen på de kraftige erstatningsøkningene. 

I tillegg er det mange som kjøper reiser lang tid i forveien, med risikoen for at noe inntreffer i mellomtiden.

Flere relaterte saker finner du HER og HER

Kommentarer