Norske reisende har mindre behov for at det skal stå en velkomstkomité å vente på oss når vi lander på flyplassen, enn det våre svenske og danske naboer har. Allikevel svarer fire av fem at de blir glad dersom de blir møtt på flyplassen. Det fremgår i en ny undersøkelse utført av KLM i de skandinaviske landene. Undersøkelsen viser også at 63 prosent av oss reiste hjem fra flyplassen alene, sist vi var ute og reiste. 

Carina Bergqvist (KLM)

Carina Bergqvist (KLM)

Hvem man vil bli møtt av avhenger om det gjelder utreise eller hjemreise. Ved ankomst til destinasjonen oppgir 57 prosent at de helst blir tatt imot av familie, etterfulgt av 19 prosent som vil bli tatt hånd om av transportør (buss,taxi). På hjemreisen vil i overkant av halvparten av nordmenn bli tatt imot av familie, etterfulgt av 23 prosent som helst vil møte samboer, mens ni prosent håper at det er en venn som venter.

Send en velkomsthilsen

Fysiske møter på flyplassen er med andre ord noe norske flyreisende vil ha mer av, tross at det ikke alltid er helt enkelt å få til. Som svar på dette har KLM kommet opp med en digital tjeneste som gjør det mulig å sende velkomsthilsner til nære og kjære som en melding på deres telefon i forbindelse med at de lander på flyplassen. Meldings-funksjonen fungerer både innenlands i Norge og i utlandet.

— I KLM forsøker vi alltid å finne nye måter å gi våre reisende merverdi, uansett om det er 10 000 meter opp i luften eller nede på bakken. Tjenesten vi har utviklet gjør det mulig for familie og venner å sende melding basert på ankomsttid. Det innebærer at du uansett hvor i verden flyet ditt lander, kan få en varm velkomst fra noen som står deg nær, sier Carina Bergqvist, pressekontakt i KLM.

Om tjenesten

KLM har utviklet en digital tjeneste som gjør det mulig å sende en velkomsthilsen til nære og kjære, som de får når de lander på flyplassen. Via tjenesten kan man spille in opp til sju sekunder lange videoklipp med ulike temaer og budskap. Hilsningen sendes til angitt telefonnummer som mottar meldingen ved ankomst på flyplassen. Meldingen synkroniseres med flyinformasjonen.

For mer informasjon og mulighet til å teste tjenesten, klikk HER 

Om undersøkelsen

Undersøkelsen ble gjennomført på web i slutten av november 2016 av det uavhengige analyseselskapet Cint på vegne av KLM. Den omfatter et representativt utvalg på 540 deltakere fra Sverige, Danmark og Norge (180 per land) i alderen 15-70 år.

Kommentarer