Australia kommer på en solid tredje plass over nordmenns drømmereisemål – rett etter USA og Maldivene. Mest lyst på en tur “down under” har aldersgruppen 50+, og på landsbasis er det vestlendingene som drømmer aller mest om Australia, etterfulgt av trøndere og østlendinger. Det viser en landsdekkende undersøkelse gjennomført av Kantar TNS for Europeiske reiseforsikring.

Den gode kvaliteten på australsk vin og mat overrasker mange positivt. (bildekilde: australiareiser.no)

Legger vi til at nordmenn har fått bedre råd, sett «snart alt», er blitt mer aktive i ferien og ikke minst har fått tilgang på rimeligere billetter, så er det ikke rart at stadig flere gjør virkelighet av drømmen om kenguruer & koalaer mener Helge Baardseth, eventyrer, reisereporter, reiseekspert og vagabond par excellence.

– Vi har en reiseutvikling i hodet. Etter å ha «erobret» USA og Thailand, er vi nå modne for nye kontinenter og da står Australia høyt på manges lister. Australia er et fantastisk spennende land som har ekstremt mye å by på. Unge drømmer om å surfe, og andre om å se Uluru (Ayers Rock) eller oppleve operaen i Sydney. Selv kan jeg tenke meg å ta en av de lange togreisene — enten fra øst til vest eller langs kysten fra Cairns til Melbourne, sier Baardseth.

Hele fire av ti som virkeliggjør drømmen om Australia bestiller en bobil. (bildekilde: australiareiser)

Sparer til reisedrømmen

Uavhengig av billigere billetter, så er jo ikke Australia helt rimelig da de fleste som reiser hit gjerne vil se «så mye som mulig» mener Baardseth.

– Jeg tror at mange belager seg på å spare til den store Australia-turen i et år eller to. I denne perioden tar man rimelige ferier mens man planlegger og gleder seg til drømmeferien.

Martin Dahl Jespersen i Australiareiser, Norges ledende reisearrangør av reiser til Australia og New Zealand, bekrefter dette.

– De fleste reiser ikke hit på sparebluss, da velger du en annen ferie. Vi ser at mange begynner planleggingen et til to år i forveien, og at reisebudsjettet ofte er romsligere enn for mange andre reiser.

Great Barrier Reef er på manges liste over steder de vil se når de tar turen til Australia. (bildekilde: australiareiser.no)

Australsk mat & vin for feinschmeckere

I tillegg til vakker natur og opplevelser, så har også Australia mye å by på matveien med Melbourne i sør som Australias matmekka. Den anerkjente matbloggeren Helle Valebrokk — kjent for bloggen helleskitchen – var selv her for et par år siden, og ble mektig imponert over kvaliteten på både vin & mat i Australia.

Helleskitchen finner du HER

– Stønn, for et paradis, sukker den kjente matbloggeren. Melbourne går for å være Australias mathovedstad med en tetthet av gode spisesteder som du sjelden finner i andre byer. Selv har jeg bare vært i Sydney, men også her har man en fantastisk miks av øst og vest, sjø og natur på matfatet, sier Helle Valebrokk.

For mange er Uluru – eller Ayers Rock et “must see”. (bildekilde: australiareiser)

Sydney, Rock og Reef er den klassiske bucket-listen.

I følge Martin Dahl Jespersen i Australiareiser, så oppholder vi oss i snitt 20 dager i Australia, og fire av 10 leier en bobil. Den klassiske bucket-listen er Sydney, Uluru (Ayers Rock) og The Great Barrier Reef. Men stadig flere får også øynene opp for nettopp mathullet Melbourne, vinområdet Barossa og eksotiske Kangaroo Island i følge Jespersen.

Ti på topp drømmeferier

Her er nordmenns drømmereisemål i 2018 i følge undersøkelsen:

1.USA
2.Maldivene
3.Australia
4.Karibia
5.Japan
6.Peru
7.Hellas
8.Sør-Afrika
9.Italia
10.New Zealand

Les flere saker om Australia HER – Landets turistnettsider finner du HER

Les også: Her kommer Australias første surfepark! (februar 2018) - Australias 20 vakreste steder! (november 2017)

Kenguruer i Healsville Sanctuary i Yarra Valley (bildekilde: australiareiser.no)

Kommentarer